'İslam Karşıtı Irkçılık'

Almanya’da Müslümanlara Yönelik Saldırılarda Artış

Almanya’nın Kuzey-Ren-Vestfalya Eyaletinde Müslümanlara ve Yahudilere yönelik siyasi motifli saldırılarda artış kaydedildi. Saldırılar en çok aşırı sağ eğilimlere sahip kesimlerce gerçekleştiriliyor.

Eyalet İçişleri Bakanlığına muhalefet partilerince yöneltilen sorulara cevap olarak geçtiğimiz çarşamba günü yayımlanan bildiride Kuzey-Ren-Vestfalya Ceza Soruşturma Dairesi’nin 2018 yılında Müslüman, Yahudi ve Hristiyanlara yönelik siyasi motifli saldırılarda belirgin bir artış tespit ettiği belirtildi. Saldırıların çoğunun aşırı sağcı çevrelerce gerçekleştirildiği kaydedilirken, bildiride yer alan istatistiklerde hangi vakalarda faillerin ceza aldıkları bilgisine ise yer verilmedi.

Müslümanları Hedef Alan Saldırılar Üçe Katlandı

2017’den 2019’a kadar Müslümanlara ve İslami kuruluşlara yönelik 75 saldırı, Yahudilere ve Yahudi kurumlarına yönelik 54 suç eylemi, Hristiyanlara ve ibadethânelerine yönelik ise 24 saldırı kayıtlara geçti. Buna  göre Müslümanları hedef alan saldırılar 2018’den bu yana 15’ten 42’ye çıkarak üçe katlanırken, Yahudilere yönelik saldırılar ise 7’den 35’e çıkarak 5 kat artış gösterdi. Aynı zaman dilimi içerisinde Hristiyanları hedef alan saldırıların da 4’den 9’a yükselerek iki kat arttığı belirtildi.

Bu saldırılarla ilgili olarak toplam 42 zanlıya ulaşılırken, zanlıların hemen hemen tamamının sadece Alman vatandaşlığına sahip ve aşırı sağcı yönelimleri olan kişilerden oluştuğu ifade edildi.

Ülke Çapında 184 Cami Saldırısı

Federal Hükûmetin verilerine göre Almanya genelinde geçtiğimiz sene istatiksel olarak her iki günde bir cami saldırısı gerçekleşti. Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Christine Buchholz Berliner Tageszeitung’a verdiği bir demeçte “Bu karşısında kararlılıkla durulması gereken sağcı terördür” açıklamasında bulundu. Söz konusu verilere göre 2019’da camilere yönelik 184 saldırı gerçekleştirildi. Bunların içerisinde 64 nefret söylemi vakası ile anayasa karşıtı organizasyonlara ait sembollerin kullanıldığı hakaret ve mala zarar verme vakası ile tehdit ve yaralama suçu içeren çok sayıda suç eylemi yer alıyor. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler