'İsviçre'

FIDS Online Bağış Kampanyası Başlattı

İsviçre İslam Kuruluşları Federasyonu (FIDS) korona önlemleri kapsamında yapılan kısıtlamalarda maddi destekte bulunmak isteyenlere Online Bağış Kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

İsviçre İslam Kuruluşları Federasyonu (FIDS) koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kısıtlamalar çerçevesinde projelere devam edebilmeleri için “FIDS & Friends” adı altında online bağış kampanyası başlattı. Yaklaşık bir hafta önce faaliyete geçen online bağış platformu İsviçre’deki Müslümanları özellikle ramazan ayında bağışta bulunarak destek olmaya davet ediyor.

Bağış kampanyasıyla FIDS’in devlet kurumları ve Müslüman kuruluşlarla yaptığı önemli projeleri sürdürebilmek için finansal destek sağlanması amaçlanıyor. Daha önce de başka bir online bağış kampanyasında başarılı olduklarını anlatan FIDS Basın Sözcüsü Önder Güneş, online bağış kampanyasından umutlu. FIDS’in Genel Kurul toplantısının salgın nedeniyle iptal edildiğini bildiren Güneş, çatı kuruluşlarla yapılacak olan toplantıda konuşulacak yeni projelerin ve maddi desteğin de böylece aksadığını ifade ediyor.

“Camilerin kapalı olması bize önemli şeyler anlatıyor”

“Amacımız ilk aşamada mevcut istihdamı kapatabilmek ve bütçe oluşturup projeler başlatmak.” şeklinde konuşan Güneş, belli bir bütçenin olduğunu, çatı kuruluşlardan yardım geldiğini ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini açıklıyor: “İsviçre’deki Müslüman kuruluşlar olarak faaliyetlerimize dijital platformlar üzerinden devam ediyoruz.”

Salgın esnasında Müslüman cemaatlerin çalışmalarını devam ettirmelerinin zorluğundan bahseden Güneş aynı zamanda bunu imkân olarak görüp tefekkür edilmesi gerektiğini söylüyor: “Elimizdeki imkânları gerektiği gibi kullanıp kullanmadığımızı düşünmeliyiz. Camilerin kapalı olması bize önemli şeyler anlatıyor. Camilerin birer kalkan olduğunu, camilerde toplanmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.”

FIDS, tüm İsviçre çapında hâlihazırda 200’den fazla merkeziyle 12 çatı kuruluşu temsil eden en büyük İslami kuruluştur. Bu kuruluşlar altındaki cami ve İslami kurumları FIDS en üst organizasyon olarak hükümet alanında temsil ediyor. (kz)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler