'Hollanda'

Farid Azarkan DENK Partisinden İhraç Edildi

Haftalardır Hollanda medyasında gündem olan DENK Partisi’nden bugün yine şaşırtacak bir bildiri yayınlandı. Parti adına Meclis Grup Başkanlığını yürütmekte olan Farid Azarkan parti üyeliğinden çıkarıldı.

6 Mayıs 2020 admin

Hollanda’da DENK Partisi’nde sular durulmuyor. Geçtiğimiz hafta partide sayman görevinde bulunan Şerif Uysal’ın istifasının ardından DENK Partisi Yönetim Kurulu’nun feshedildiği belirtilmişti. İdare heyetinde kalan DENK Partisi Genel Başkanı Selçuk Öztürk ve sekreter Zahir Rana ise tüzüğü farklı yorumlayarak partiyi resmî olarak temsil etmeye devam ediyorlardı. Bugün DENK Yönetim Kurulu bir bildiri yayınlayarak, Meclis Grup Başkanı Farid Azarkan’ı ihraç ettiğini duyurdu.

Bildiride şu ifadelere yer verildi: “DENK Yönetim Kurulu Farid Azarkan’ı derhal üyelikten çıkarmıştır. Bunun nedeni, söz konusu meclis üyesinin partiye sürekli olarak makul olmayan bir şekilde zarar vermesi ve DENK çıkarlarına ve alınan anlaşma ve kararlara aykırı hareket etmesidir. Karar bu sabah Azarkan’a bildirilmiştir. Kendisi artık DENK adına konuşup hareket edemez ve partiyi temsil edemez.”

6 Haziran’daki Üyeler Toplantısı’na işaret edilen bildiride, DENK Yönetim Kurulu’nun hesap verilebilir bir şekilde toplantıya katılacağı ve yeni üyelerin seçileceği ifade edildi.

Bildirinin ardından Tunahan Kuzu sosyal medya hesaplarından Farid Azarkan’a #DENKchallenge adında destek kampanyası başlattı. Kuzu, Azarkan’ın üyelikten çıkarılmasının kabul edilemez ve açıklanamaz bir hareket olduğunu ifade ederek, herkesten Azarkan’a destek olmasını ve video çekip, Azarkan’ın üyelikten çıkarılmasını protesto etmesini istedi. (ak)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler