'Açık Cami Günü Etkinliği'

Almanya’da Açık Cami Günü Kapsamında Camiler Kapılarını Gayrimüslim Ziyaretçilere Açıyor

Almanya'da her yıl düzenlenen “Açık Cami Günü” önümüzdeki hafta 3 Ekim tarihinde 1.000’den fazla caminin katılımıyla gerçekleşecek. Bu yılki slogan ise “Zor Zamanlarda Dinî Yaşam”.

Almanya’da ilk kez 1997 yılında düzenlenen Açık Cami Günü (Alm. “Tag der offenen Moschee”) bu yıl da binden fazla camide gerçekleştirilecek. Müslüman olmayanlara İslam’ı anlatmak, ön yargı ve yanlış anlaşılmaların üstesinden gelmek ve diyaloğu geliştirmek amacıyla yapılan etkinlik çerçevesinde ülke çapında çeşitli programlar düzenlenecek. Etkinlik bu sene “Zor Zamanlarda Dinî Yaşam” sloganıyla gerçekleştirilecek. Devam eden salgın nedeniyle etkinliğe katılım maske ve sosyal mesafe önlemleri eşliğinde gerçekleşecek.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), 3 Ekim’deki Açık Cami Günü ile ilgili yaptığı açıklamada bu yıl seçtikleri temayla Müslümanlara salgınla mücadelede dinî prensiplere dair bir anlayış kazandırmayı ve ayrıca Korona döneminde ve öncesinde sınırlanan cemaat çalışmalarına görünürlük kazandırmayı hedefliyor. İnsanların özellikle zor zamanlarda ve durumlarda inançlarında güç ve güven bulmayı aradığını ifade eden KRM açıklamasında, İslami perspektiften bakıldığında salgını hem bir sınav hem de fırsat olarak değerlendiriyor ve ekliyor: “Mesafe kuralına rağmen insanları birbirine yaklaştıran bu salgın yeni bir birliktelik duygusu yaratıyor.”

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler