'Cami Saldırıları'

Almanya’da Camiye Bıçaklı Saldırı Girişimi

Almanya’nın Dortmund Scharnhorst ilçesindeki DİTİB Ayasofya Camii’ne dün akşam sularında bıçaklı saldırı girişiminde bulunuldu. Polisin yakaladığı zanlının sorgusu sürerken saldırganın gerekçesi ise henüz belirsiz.

18 Mayıs 2021 admin
Fotoğraf: DİTİB Ayasofya Camii'ne yönelik bıçaklı saldırı tehdidinde bulunan zanlı polisler tarafından yakalandı.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaletindeki Dortmund şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Ayasofya Camii’nin avlusuna dün akşam kimliği belirsiz bir kişi girdi. Avluya bir bıçak bırakıp çıkan şahsı fark eden cemaat, polise haber verdi. Bu esnada camiye yeniden gelen şahıs, cemaat tarafından engellenince yanında bulunan başka bir bıçakla çevreye zarar verme tehdidinde bulundu. Polisin gelmesiyle etkisiz hâle getirilen kişi sorgu için karakola götürüldü. 

Konuyla ilgili açıklama yapan DİTİB KRV Eyalet Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Dortmund Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Emre Güleç, emniyet güçlerinin soruşturmayı sürdürdüğünü ifade etti. “Şahsın kimliği tespit edilmiş durumda. Soruşturmanın sağlığı açısından detaylı bilgi veremesek de, şu aşamada camilerimizi paniğe sevk edecek herhangi bir durum söz konusu değil.” diyen Güleç, açıklamasına şöyle devam etti: “Siyaseten çalkantılı dönemlerde ne yazık ki camilerimize yönelik saldırılar artıyor. Dortmund’ta da sıklıkla camilerimize yönelik saldırılar kaydediyoruz.”

Güleç, camilerin bazı dönemlerde aşırı sol terör örgütü yandaşlarının, bazı dönemlerde aşırı sağcıların saldırısına uğradığını belirterek şunları ekledi: “Fakat buna rağmen biz tedbirliyiz. Camilerimizin neredeyse tamamında kamera sistemi var. Dortmund’taki camilerimize dikkatli olmalarını, kapılarını kitlemelerini ve cami etrafında şüpheli birilerini görmeleri durumunda polise haber vermelerini istedik. Emniyet güçleriyle sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Camilerimizin emniyet içerisinde olduğunu, cemaatimizin rahat olabileceğini söyleyebiliriz.”

Almanya’da camilere yönelik saldırıları kayıt altına alan #brandeilig isimli inisiyatifin verilerine göre 2021 yılının ilk 4 ayında şimdiye kadar en az 11 camiye yönelik saldırı kaydedilmiş durumda. (P)

 

 

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler