'ALMANYA'

“Alman İslam Konferansında Farklı Perspektiflere Yer Vermek İstiyoruz”

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Alman İslam Konferansı’nı (DIK) devam ettirmek ve canlandırmak istediğini açıkladı.

Fotoğraf: Alexandros Michailidis, Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

2006 yılından beri düzenlenen Alman İslam Konferansı (DIK) devlet ile ülkedeki Müslümanların arasındaki diyalogu sağlamak amacıyla kuruldu. Faeser açıklamasında, “Yeni federal hükûmet olarak bizim için ve şahsen benim için de Almanya‘daki Müslümanların yaşamı büyük önem taşıyor. Bu nedenle Alman İslam Konferansı’nı Müslümanlarla diyalog için merkezi bir forum olarak daha da geliştirmek ve canlandırmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Herkesin Özgürce ve Korkusuzca Yaşayabileceği Bir Ülke Olmak İstiyoruz”

Paneli tasarlarken farklı perspektiflere de yer verileceği eklendi. Bunun yanı sıra Faeser’ın önemli hedeflerinin arasında Almanya’daki imamların eğitimini güçlendirmek ve Müslümanların katılımını teşvik etmek de yer alıyor. Bu bağlamda İçişleri Bakanı camilerdeki ve derneklerdeki sosyal ve sivil girişimleri takdir ettiğini vurguladı.

Faeser, Müslümanlara karşı artan nefret ve düşmanlığı kınadığını ve nefret söyleminin sıkı bir şekilde takip edileceğini vaat etti. Bununla birlikte Müslümanlara karşı düşmanlığın önlenmesine özel bir önem verdiğini belirten Faeser, “Neye inanırlarsa inansınlar, aileleri nereden gelirse gelsin herkesin özgürce ve korkusuzca yaşayabileceği bir ülke olmak istiyoruz.” dedi. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler