'Türkiye'de Deprem'

Almanya’dan Türkiye’deki Deprem Mağdurlarına Ziyaret Vizesi 

Almanya, Türkiye ve Suriye’deki deprem mağdurlarına, Almanya’daki akrabalarının yanlarına gelip 90 gün kalabilmeleri için gereken ziyaretçi vizesi şartlarını açıkladı.

Fotoğraf: @Mo Photography Berlin - Shutterstock.

Almanya Dışişleri Bakanlığı 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili sıkça sorulan sorulara açıklık getirdi.

Yapılan açıklamada Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerin, Almanya’daki akrabalarının yanında kalabilmeleri için ziyaret vizesine başvurabileceği belirtildi. Ziyaret vizesinin süresi 90 gün olacak ve vizenin bitiminden sonra geri dönüşün beyan edilmesi gerekecek.

Mutat ziyaret vizesinde istenen şartlardan farklı olarak depremzedelerin vize başvurularında bölgedeki ağır insani durum dikkate alınacak.

Türkiye’den Akrabaları Getirmek İçin Vize Şartları

Depremzedelerin Almanya’daki akrabalarının yanına gelebilmeleri için gereken müracaat şartları ise -daha önceki ziyaret vizelerinde olduğu gibi- şu şekilde:

  • Vize başvurusu yapacak kişinin Almanya’daki ikametine dair açıklama (örneğin davet mektubu)
  • Seyahat için gerekli mali imkanların bulunduğunu gösteren belgeleri. Bu belgeler arasında, bir uçak biletinin ibraz edilmesi, davet eden tarafın ikamet süresince geçimi temin edeceğinin taahhüt beyanı veya yolcunun banka bakiyesinin ibrazı yer alıyor.
  • Almanya’ya seyahat sağlık sigortası
  • Başvuru sahibinin vize süresi dolmadan Schengen bölgesinden ayrılacağını beyan eden dilekçe

Başvurular Deprem Bölgeleri Dışında Yapılacak

Türkiye’den Almanya’ya yapılan vize başvuruları, Almanya Konsoloslukları ya da Almanya vizelerini takip eden idata bürolarından yapılabilecek.

Almanya’nın Gaziantep ve Adana Konsoloslukları aracılığı ile daha önce iş, eğitim ya da seyahat vizesi başvurusu yapanların, kendilerine verilen randevu tarihleri aynen geçerli olacak. Ancak, hizmetler Adana ve Gaziantep dışındaki temsilciliklerde yeniden randevu almadan takip edilebilecek.

Almanya’dan Bölgeye Yapılan Yardımlar

Dışişleri Bakanlığı ayrıca Almanya’daki yardım organizasyonları ve derneklerin birçok yardım kampanyası başlattığını belirtti. Açıklamada, “Yardım malzemeleri en iyi şekilde deprem bölgesinde aktif olan yardım organizasyonları aracılığıyla iletilebilir. Bu nedenle Federal Hükûmet, spontane ve ihtiyaç odaklı olmayan ayni yardımlar yerine güncel durumda yerleşik yardım kurumlarına para yardımı yapılmasını tavsiye etmektedir.” denildi.

Almanya’dan Türkiye’ye yönelik afet yardımları ise devam ediyor. Ülkeden uluslararası arama kurtarma uzmanları, sıhhiye personeli, doktorlar ve arama köpeklerinden oluşan ekipler Türkiye’de afet bölgelerine ulaşmış durumda. (C, P)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#4

*Tüm alanları doldurunuz

  • Tekin Taha erkoçoğlu
    2023-03-31 03:16:26

    Ben Hatay'da bir deprem zedeyim ailemle Almanya veya başka bir ülkeye göç etmek istiyoruz Üniversite öğrencisiyim annem babam ve 12 yaşında bir kız kardeşim var nasıl gidebiliriz yardımcı olabilecek varsa çok mutlu oluruz

  • Masiullah Azimyar
    2023-02-26 23:08:17

    Ben bir Afganistanlıyım ve Türkiyede yaşıyorum ailemle. Kız kardeşim Almanyade yaşıyor o bizi davet etmek istiyor acaba sığmaci kimlikle visa alabilir miyiz ?

  • Hilal çolakoğlu
    2023-02-09 15:46:32

    Deprem bölgesinden en yakın idata Ankara da parmak izi için gitmeleri gerekecek mi?

  • Harun Korkmaz
    2023-02-09 15:27:48

    Gaziantepde yasiyorum ailem Hollanda'da yaşıyor yanlarına nasıl gide bilirim

Son Yüklenenler