Almanya’dan Türkiye’deki Deprem Mağdurlarına Ziyaret Vizesi
Almanya, Türkiye ve Suriye’deki deprem mağdurlarına, Almanya’daki akrabalarının yanlarına gelip 90 gün kalabilmeleri için gereken ziyaretçi vizesi şartlarını açıkladı.
Almanya Dışişleri Bakanlığı 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili sıkça sorulan sorulara açıklık getirdi.
Yapılan açıklamada Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerin, Almanya’daki akrabalarının yanında kalabilmeleri için ziyaret vizesine başvurabileceği belirtildi. Ziyaret vizesinin süresi 90 gün olacak ve vizenin bitiminden sonra geri dönüşün beyan edilmesi gerekecek.
Mutat ziyaret vizesinde istenen şartlardan farklı olarak depremzedelerin vize başvurularında bölgedeki ağır insani durum dikkate alınacak.
Türkiye’den Akrabaları Getirmek İçin Vize Şartları
Depremzedelerin Almanya’daki akrabalarının yanına gelebilmeleri için gereken müracaat şartları ise -daha önceki ziyaret vizelerinde olduğu gibi- şu şekilde:
- Vize başvurusu yapacak kişinin Almanya’daki ikametine dair açıklama (örneğin davet mektubu)
- Seyahat için gerekli mali imkanların bulunduğunu gösteren belgeleri. Bu belgeler arasında, bir uçak biletinin ibraz edilmesi, davet eden tarafın ikamet süresince geçimi temin edeceğinin taahhüt beyanı veya yolcunun banka bakiyesinin ibrazı yer alıyor.
- Almanya’ya seyahat sağlık sigortası
- Başvuru sahibinin vize süresi dolmadan Schengen bölgesinden ayrılacağını beyan eden dilekçe
Başvurular Deprem Bölgeleri Dışında Yapılacak
Türkiye’den Almanya’ya yapılan vize başvuruları, Almanya Konsoloslukları ya da Almanya vizelerini takip eden idata bürolarından yapılabilecek.
Almanya’nın Gaziantep ve Adana Konsoloslukları aracılığı ile daha önce iş, eğitim ya da seyahat vizesi başvurusu yapanların, kendilerine verilen randevu tarihleri aynen geçerli olacak. Ancak, hizmetler Adana ve Gaziantep dışındaki temsilciliklerde yeniden randevu almadan takip edilebilecek.
Almanya’dan Bölgeye Yapılan Yardımlar
Dışişleri Bakanlığı ayrıca Almanya’daki yardım organizasyonları ve derneklerin birçok yardım kampanyası başlattığını belirtti. Açıklamada, “Yardım malzemeleri en iyi şekilde deprem bölgesinde aktif olan yardım organizasyonları aracılığıyla iletilebilir. Bu nedenle Federal Hükûmet, spontane ve ihtiyaç odaklı olmayan ayni yardımlar yerine güncel durumda yerleşik yardım kurumlarına para yardımı yapılmasını tavsiye etmektedir.” denildi.
Almanya’dan Türkiye’ye yönelik afet yardımları ise devam ediyor. Ülkeden uluslararası arama kurtarma uzmanları, sıhhiye personeli, doktorlar ve arama köpeklerinden oluşan ekipler Türkiye’de afet bölgelerine ulaşmış durumda. (C, P)
Ben Hatay'da bir deprem zedeyim ailemle Almanya veya başka bir ülkeye göç etmek istiyoruz Üniversite öğrencisiyim annem babam ve 12 yaşında bir kız kardeşim var nasıl gidebiliriz yardımcı olabilecek varsa çok mutlu oluruz
Ben bir Afganistanlıyım ve Türkiyede yaşıyorum ailemle. Kız kardeşim Almanyade yaşıyor o bizi davet etmek istiyor acaba sığmaci kimlikle visa alabilir miyiz ?
Deprem bölgesinden en yakın idata Ankara da parmak izi için gitmeleri gerekecek mi?
Gaziantepde yasiyorum ailem Hollanda'da yaşıyor yanlarına nasıl gide bilirim