'Avusturya 2015 Belediye Seçimleri'

Viyana’daki Seçimler ve Aşırı Sağın Yükselişi

11 Ekim 2015’te Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen eyalet ve belediye seçimleri Avrupa’da yükselişe geçen aşırı sağın etkisini giderek artırdığını gösteriyor.

Fotoğraf: ©Flickr.com/dieterzirnig.com

Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen eyalet ve belediye seçimleri Avrupa’da yükselişe geçen aşırı sağın etkisini giderek artırdığını gösteriyor. Seçimlerde aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) oyların yüzde 31’ini alarak her üç kişiden birinin tercih ettiği parti olurken, Türklerin yoğun olarak yaşadığı iki ilçede de yönetimi FPÖ kazandı.

Uzmanlar bu sene nisan ve haziran ayları arasında 17.395 iltica başvurusunun yapıldığı ve bu sayının sene sonuna kadar 80 bini bulabileceği Avusturya’da FPÖ’nün göçmen karşıtı popülist politikalarının hükûmetin mülteci politikalarından memnun olmayanları cezbettiğini belirtiyor.

Aşırı sağın oy oranlarıyla ilgili durum diğer AB ülkelerinde de farklı değil. Macaristan’ın aşırı sağcı partisi Jobbik ve Fransa’da Marine Le Pen’in Ulusal Cephe Partisi (FN) yükselişe devam ederken, Almanya’da bugün seçim olduğu takdirde yabancı karşıtı politika ve söylemleriyle tanınan AfD’nin yüzde 7 civarında oy alacağı tahmin ediliyor.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler