"Almanya"

Türk Cinayetlerinde Nazi Bağlantısı Şüphesi

DENK partisi, Hollanda’da geçtiğimiz sene yaşanan Türk cinayetlerinde Nazi sempatizanlarının parmağı olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

27 Ekim 2017 admin

Hollanda’da geçen sene Mustafa Ateş, Zeki Yumuşak, Kemal Zengin, Ergin Başakçı ve Halal Fried Chicken şirketinin sahibi olan Ali Kaynak olmak üzere 5 Türkiye kökenli cinayetlere kurban gitmişti. Hollanda basını cinayete kurban gidenlerin “kriminal çevre” ile bir bağı olduğu ihtimalini öne sürmüş ve cinayetleri “mafya içi hesaplaşma” olarak nitelendirmişti. Zeki Yumuşak’ın UETD Hollanda’nın güvenlik ekibinde görev almasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir bağının olduğu vurgusu ise, Hollanda basınının cinayete gölge düşüren bir diğer iddiasıydı. Türkiye kökenli camia ise şimdiye kadar çözülmemiş olan cinayetlerde ırkçı motiflerin ve aşırı sağcıların parmağı olduğundan şüpheleniyor.

 

“Mafya İçi Hesaplaşma” Yanılgısı

Hollanda’da Türkiye kökenliler tarafından kurulan ve son seçimlerde Temsilciler Meclisi’nde 3 sandalye kazanan DENK partisi, söz konusu cinayetlere dair ırkçı şüpheleri gündeme taşıdı. DENK partisi dün mecliste sunduğu yazılı soru önergesi ile Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus’tan cinayetlerde Nazi bağlantısı olup olmadığını araştırmasını istedi. Siyasetçiler Almanya’daki NSU cinayetleri ile benzerliklere vurgu yaptı. Almanya’da 2011 yılında ortaya çıkan aşırı sağcı NSU terör örgütünün cinayetlerinde de ilk başta “mafya içi hesaplaşma” ihtimali üzerinde durulmuş, fakat daha sonra aşırı sağcı terör örgütü olan NSU tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı.

DENK partisi cinayetlerdeki Nazi bağlantısının araştırılması için özel polis ekibinin görevlendirilmesini istiyor. Cinayetlerin Hollanda’daki Türkiye kökenli cemaat arasında endişeye sebep olduğunu dile getiren milletvekilleri, Hollanda hükûmetinin bu konuda hangi adımları atacağını da sordu.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler