"GÜNDEM"

İsviçre’de AB İlişkileri İçin Referandum Çağrısı

Yerel basına konuşan İsviçre Devlet Başkanı Doris Reuthard, Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunda yakın zamanda bir referandum yapılabileceğini belirtti.

26 Aralık 2017 admin

Brüksel’in İsviçre borsasına AB’nin erişimi kararının ardından İsviçre Devlet Başkanı Doris Reuthard, AB’yle ilişkilerin gözden geçirilmesi adına referanduma gidilebileceğini açıkladı.

24 Aralık’ta yerel basına açıklamalarda bulunan Reuthard, Avrupa Birliği ve İsviçre arasındaki serbest ticaret anlaşmasının gözden geçirilmesi gerektiğini aktardı. Konuyla ilgili ulusal düzeyde bir halk oylamasının gündeme gelebileceğini belirten İsviçreli başkana göre söz konusu adım, ülkenin AB ile ilişkilerini “açıklığa kavuşturmada” faydalı olacak.

İsviçre-AB ilişkileri, Avrupa Birliği Komisyonu’nun AB şirketlerinin İsviçre borsasına bir yıllığına erişimi kararıyla gerilmişti. Karar aynı zamanda İsviçreli şirketlerin AB piyasalarına aynı süre boyunca erişim iznini de kapsıyor. Kararın bir yılla sınırlandırılması İsviçre’de rahatsızlık yarattı. Birlik üyesi olmayan ülke, Avrupa Birliği ile ekonomide “özel ilişkiler”e sahip durumda. Ancak söz konusu kararın ülke ekonomisine pozitif etki yapacağı yönünde şüpheler bulunuyor. Reuthard bu krizden hareketle AB ile “özel ilişkiler”in somutlaştırılması ve “adının konulmasını” talep ediyor.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler