"GÜNDEM"

2018’de Avrupa: Hollanda’da Koalisyonun Performansı Merak Konusu

Hollanda’da Mart ayındaki genel seçimlerde yüzde 13’e ulaşan aşırı sağın yerel seçimlerdeki performansı merakla bekleniyor.

30 Aralık 2017 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com

Hollanda’da ülke gündemine 21 Mart 2018’de gerçekleştirilecek yerel seçimler damgasını vuracak.

 

Yerel Seçimler Çekişmeli Geçecek

Bir önceki yerel seçimlerde yalnızca iki belediyeden aday çıkartan, Geert Wilders’in lideri olduğu aşırı sağcı ve ırkçı Özgürlükler Partisi’nin (PVV) bu kez 60 belediyede seçimlere girmeyi hedefliyor olması, 2018 yerel seçimlerinin tahmin edilenden daha çekişmeli geçmesine yol açacak.

15 Mart’taki seçimlerde Wilders’in Özgürlük Partisi yüzde 13 oy alarak 150 sandalyeli Temsilciler Meclisi’ne 20 vekille girmişti. Hollanda’da sağ tendanslı görüşleriyle bilinen partiler Meclis’te 113 sandalye ile yüzde 75’lik bir çoğunluğa ulaşmış durumda. Bu oranın bir önceki dönem 79 sandalye ile yüzde 50 olduğu göz önüne alınınca sağın yükseliş eğilimine ilişkin kötümser bakışların pek de yersiz olmadığı ortaya çıkıyor.  

Ayrıca, ilk defa yerel seçimlere katılacak Türkiye kökenlilerin kurduğu DENK Partisi’nin de hedefinde 12 belediyenin olması, ülkede yaşayan azınlıklar açısından heyecan oluşturacak.

Hollanda’da 2017’de rekor uzunlukta sürede kurulan koalisyon hükümetinin performansı, 2018’i meşgul edecek bir başka konu başlığı halinde öne çıkıyor.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler