"Türkiye"

Yurt Dışı Türkler İçin YÖK’ten Türkçe Çalıştayı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yabancılara ve yurt dışı Türklere verilen Türkçe derslerinin ele alındığı bir çalıştay düzenledi.

26 Şubat 2018 admin

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkçe öğrenen yabancılara ve yurt dışı vatandaşlara verilen “Türkçe ve Türk Kültürü” derslerini ele almak üzere Ankara’da bir çalıştay düzenledi.

 

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre çalıştaya “Yabancılar İçin Türkçe Öğretimi” yüksek lisans programına sahip üniversitelerden öğretim üyeleri, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) görevli öğretim elemanları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililer katıldı.

 

Yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının Türkçe öğrenmede yaşadıkları zorluklar, yüksek lisans programları ve üniversitede Türkçe eğitiminin problemleri gibi başlıklar üzerinden gerçekleştirilen oturumlarda çözüm önerileri de tartışıldı.

 

Çalıştayın ardından yapılacak çalışmalarla yurt dışında Türkçe eğitiminin geliştirilmesine yönelik adımlar atılması planlanıyor. (meb)

 

*”Almanya’da Türkçe derslerinin geleceği” üzerine Perspektif’in Prof. Mustafa Çakır’la yaptığı söyleşiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler