"Belçika"

Belçika | İslam Partisi’nin Kurucusu İşten Çıkarıldı

Belçika'da 2012 yılında kurulan İslam Partisi'nin kurucusu Rıdvan Ahrouch, şöför olarak çalıştığı Brüksel Toplu Taşıma Kurumu'ndaki (STIB) işinden çıkarıldı. Yapılan açıklamada Ahrouch'un işten çıkarılma nedeni olarak, görüşlerinin kurum politikalarıyla uyuşmaması gösterildi.

Copyright Bilgisi

Belçika’da tartışmaların odağındaki isim İslam Partisi’nin kurucularından Rıdvan Ahrouch, şöför olarak çalıştığı Brüksel Toplu Taşıma Kurumu’ndaki (STIB) işinden çıkarıldı. Şirketin Sözcüsü Françoise Ledune, RTBF televizyonuna yaptığı açıklamada, Ahrouch’un işten çıkarıldığını doğruladı. Françoise Ledune, Rıdvan Ahrouch ile yükümlü olduğu görevlerini konuşmak, sürdüğü araçlarda ayrımcılık yapıp yapmadığı ve şirketin değerliğini bilip bilmediğini netleştirmek içi toplantı yaptıklarını söyledi. Yakın zamanda gerçekleştirilen toplantı sonrası Rıdvan Ahrouch’un tazminatı ödenerek işten çıkarıldığını kaydetti.

“Şirketin İmajına Zarar Veriyor”

STIB Sözcüsü, Rıdvan Ahrouch’un gündelik işi ile ilgili bir problemin söz konusu olmadığını belirterek, ancak kamuoyu önündeki söylemleri sonrası STIB şöförü olarak lanse edilmesinin rahatsızlık yarattığını aktardı. Françoise Ledune, Ahrouch’un şahsi görüşlerinin kendisine ait olduğuna da dikkat çekerek, “Ancak şirketin değerlerine aykırı ve şirketin imajına zarar veriyor.” ifadelerini kullandı.

Rıdvan Ahrouch’in ismi son olarak geçen hafta katıldığı RTL-TVi televizyonundaki programda, program sunucusu Emmanuelle Praet il el sıkışmayı kabul etmeyip, bir bayanın kendisine makyaj yapmasını reddettiği iddiaları ile gündeme gelmişti. Aynı zamanda Anderlecht’te meclis üyesi olarak görev yapan Redouane Ahrouch, Brüksel Toplu Taşıma Kurumu’ndaki işine Şubat 1993 yılında başlamıştı.

Seçim Bildirgesi Büyük Tartışma Yarattı

Belçika’da ekim ayında düzenlenecek yerel seçimler öncesi İslam Partisi’nin açıkladığı seçim bildirgesi tepki çekmişti. 6 Nisan’da Rıdvan Ahrouch tarafından açıklanan bildiride, “Belçika’da şeriat” ve “haremlik selamlık otobüs” önerilerinin yer alması büyük tartışma yaratmıştı. Açıklanan bildirge sonrası ülkedeki hükümet ve muhalefet kanadından İslam Partisi’ne yönelik sert eleştiriler yöneltilmiş, iktidardaki iki parti Yeni Flaman İttifakı (N -VA) ve Flaman Liberal Demokratlar Partisi (Open VLD), İslam Partisi’nin kapatılmasına yeşil ışık yakmıştı. İktidar partileri, Mayıs 2019’da gerçekleştirilecek seçimler sonrası bu yönde bir maddenin anayasaya ekleneceğini duyurmuştu.

Öte yandan Belçika medyasında, ekim ayında düzenlenecek seçimlerde 28 bölgede aday çıkaracağını açıklayan İslam Partisi’nin en güçlü olduğu Molenbeek ve Anderlecht’de sembolik baraj olan yüzde 5’i geçebileceği yorumları yapılıyor.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler