"Fransa"

Fransa | 7 Gencin Yaralandığı Irkçı Saldırı İle İlgili İki Kişi Gözaltına Alındı

Fransa’da sokakta sohbet edip oyun oynayan gençlere önce ırkçı tacizde bulunup sonra silahla saldırarak 7 kişinin yaralanmasına neden olan iki kişi gözaltına alındı.

13 Ağustos 2018 admin

Fransa’nın doğusundaki Beaune’da 2’si ağır 5 kişinin yaralandığı saldırı ilgili polis iki kişinin yakalandığını açıkladı. Gözaltına alınan zanlılar hakkında “cinayete teşebbüs, farklı ırk, din veya etnik grup nedeniyle şiddet eylemi, ırkçı motiflerle ölüm tehdidi” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Gözaltındaki zanlıların ise suçlamaları reddettiği kaydedildi. Gençlerle tartıştıklarını kabul eden 31 yaşındaki Loïc ve Jean-Philippe isimli sanıklar, ırkçı bir taciz ve silahlı saldırıda bulunmadıklarını iddia etti. Ancak polisin yaptığı araştırma, iki sanığın gençlere ateş açılan Mercedes marka aracın içerisinde olduğunu kesinleştirdi. Ayrıca her iki şüphelinin de daha önce hırsızlık ve şiddet suçlarından hüküm giydikleri ortaya çıktı. Dijon’da hakim karşısına çıkan sanıklar tutuklanarak hapse gönderildi.

Önce Aracı Gençlerin Üzerine Sürüp Sonra Silahla Taradılar

Beaune’da 29 Temmuz gecesi meydana gelen olayda, gece dışarda sohbet edip video oyunu oynayan yaklaşık 15 gencin üzerine önce kimliği belirsiz kişiler araç sürdüler. Gençler araçlı saldırıdan yara almadan kurtulurken saldırganların kendilerine “Pis Arap” ve “Ülkenize geri dönün” diye bağırdığını iddia ettiler. Olaydan sonra saldırıyı alkollü bir kişinin gerçekleştirmiş olabileceğini düşünerek oyun oynamaya devam eden gençler gecenin ilerleyen saatlerinde ise bu sefer silahlı saldırıya uğradı. İki kişi oldukları belirtilen saldırganlar, araçla geldikleri olay yerinde gençlerin üzerine 4 el ateş ederek kayıplara karıştı. Saldırıda 2’si ağır 7 genç yaralanarak hastaneye kaldırıldı. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler