"Fransa"

Fransa’da Hapishanelerdeki Mahkumların 4’te 1’i Müslüman

Fransa’da Adalet Bakanlığı, hapishanelerde yatan Müslüman mahkumların sayısı ile ilgili ilk kez rakam verdi. AB Milletvekili, Nicole Belloubet'un sorusunu cevaplayan Bakan Belloubet, mahkumların 4'te 1'inin Müslüman olduğunu açıkladı.

Fransa’da Adalet Bakanı Nicole Belloubet, Avrupa Parlamentosu’nun aşırı sağ parti, Ulusal Birliktelik (RN) Milletvekili Nicolas Bay’ın hapishanelerde yatan Müslüman mahkumlarla ilgili sorusunu yazılı olarak yanıtladı. Fransa’da aşırı sağa yakın Valeurs Actuelles dergisinin ulaştığı cevap metninde, Adalet Bakanlığı, Fransa’da Müslüman mahkumlarla ilgili ilk kez sayı paylaştı.

17 Bin 889 Mahkum Sahur ve İftar İçin Başvurdu

Kökene göre istatistiğin yasak olduğu ülkede Adalet Bakanlığı, Ramazan ayında iftar ve sahur vakitlerine göre yemek almak için başuran mahkumların sayısını açıkladı. Bakanlık, 2017 yılında ülkede hapishanelerde mahkumların 4’te birine denk gelen 17 bin 889 kişinin Ramazan ayında iftar ve sahur vakitlerine göre öğünlerinin ayarlanması için başvurduğunu duyurdu. 

Aşırı Sağ Vekilden Yüzde 60 İddiası

Aşırı sağ milletvekili Nicolas Bay ise bakanlığın açıkladığı sayının gerçeğin altında bir rakam olduğunu iddia etti. Bay, Müslüman mahkumların sayısının 40 bin olduğunu ve toplam mahkumların yüzde 60’ına denk geldiğini savundu. Milletvekili, bu sayıya gerekçe olarak da başkent Paris’in de yer aldığı Ile de France bölgesindeki bir hapishanenin müdürünün, Ramazan ayında mahkumların sadece yarısının iftar ve sahur vakitlerine göre yemek almak için başvurduğu yönündeki sözlerini gösterdi.

ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi, 2016 yılında yaptığı açıklamada Fransa nüfusunun yüzde 8,8’ini Müslümanların oluşturduğunu açıklamıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler