"Hyatt Hotel"

Ünlü Otel Zincirinden Nefret Gruplarına İzin Vermeme Kararı

Geçtiğimiz aylarda Müslüman karşıtı bir grubun otellerinin birisinde program yapmasına izin veren Hyatt Otel yetkilileri, artık nefrret grupları için herhangi bir alan kiralamayacaklarını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Müslüman karşıtı bir grubun konferansına ev sahipliği yapan uluslararası otel zinciri Hyatt, nefret gruplarının programlarına artık izin vermeme kararı aldı. Şirket adına açıklama direkt olarak CEO Mark Hoplamazian tarafından yapıldı. Hoplamazian, New York’taki Skift Global Forum’da yaptığı açıklamada, bir grubun başka bir grubu kimliklerinden dolayı aşağılamaya odaklanması durumunda buna engel olmaları gerektiğini vurguladı. Bu tarz kararların alınmasında şirketin değerlerinin uygulanacağını söyledi. 

Müslüman savunucu gruplardan birisinin direktörü olan Scott Simpson ise, Hyatt’ın bu kararı aniden almadığını hatırlattı. Şirketin sivil haklar için mücadele eden gruplar ve 100.000’den fazla tüketici ile görüştükten sonra böyle bir politika izlediğini belirtti. Simpson ayrıca Hyatt’ta nefrete yer verilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ne Olmuştu?

4-5 Eylül 2018 tarihinde Uluslararası oteller zinciri Hyatt, sivil hak savunucuları ve tüketicilerden gelen onlarca uyarı ve çağrıya rağmen, Müslüman karşıtı bir grubun otelin toplantı salonunu kiralamasına izin vermişti. Farklı çevrelerden yapılan baskıya rağmen konferansı iptal etmeyen şirket yetkilileri, otelin yasal toplantı düzenlemek isteyen gruplara karşı yasadışı bir ayrımcılık yapmayacağını belirterek kararının arkasında durmuştu.(eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler