"Başbakan Bouffier"

Hessen Başbakanı: “DİTİB’in Din Dersleri Verme Yetkisini Alabiliriz”

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, DİTİB ile iş birliği protokolünü gözden geçirdiklerini belirterek, gerekli şartları yerine getirmemesi durumunda DİTİB’in din dersi verme yetkisinin ellerinden alınabileceğini dile getirdi.

Almanya’nın Hessen eyaletinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) okullarda din dersi verme yetkisinin iptal edilebileceği iddia edildi. Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, DİTİB ile işbirliği protokolünü gözden geçirdiklerini belirterek, DİTİB’in gerekli şartları yerine getirmekle yükümlü olduğunu savundu. Bouffier, aksi durumda yıl sonunda DİTİB’in Hessen’de din dersi verme yetkisinin elinden alınabileceğini dile getirdi. Welt am Sonntag gazetesine konuşan Hessen Başbakanı Bouffier, Türkiye’deki gelişmelerin ve DİTİB’e yönelik Almanya’daki suçlamaların bilirkişiler tarafından yeni bir durum değerlendirmesi yapılmasını gerekli kıldığını söyledi.

İslam Din Dersi Müslüman Derneklerle İşbirliği İçerisinde Yürütülüyor

Almanya’nın Hessen ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde, İslam din dersleri içerisinde DİTİB’in de bulunduğu Müslüman derneklerle işbirliği içerisinde yürütülüyor. Derslerin müfredatı, devlet kuruluşları ve din dernekleri ile birlikte hazırlanıyor. 

Merkezi Köln’de olan DİTİB, Almanya’da 900’den fazla camiyi koordine eden ülkedeki en büyük İslami kuruluş. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası Alman kamuoyunda DİTİB’in Türk hükûmetinin etkisi ve kontrolünde hareket ettiğine dair yoğun tartışmalar yaşanmış, DİTİB imamları Türkiye lehine casusluk yapmakla suçlanmıştı. Son olarak Almanya iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ni izlemeyi gündemine aldığı iddia edilmişti.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler