"göçmenler"

İtalya’da Göçmenlere Beyzbol Sopalı Saldırı

İtalya'nın Brindisi kentinde meydana gelen olayda, ırkçı saldırıya uğrayan göçmenlerden biri ağır yaralandı.

İtalya’nın güneyindeki Brindisi kentinde iki göçmen ırkçı saldırıya uğradı, biri ağır yaralandı. İtalyan ANSA ajansının haberine göre, ülkenin güneyindeki Brindisi’de iki göçmen cuma gecesi ırkçı saldırıya uğradı. Beyzbol sopalarıyla saldırıya uğrayan göçmenlerden biri ağır yaralandı. Saldırıda yaralanan göçmenlerden birinin uzun yıllardır Brindisi’de yaşayan ve çalışan Ganalılar Topluluğu Sekreteri Elija K., diğerinin de yurtta kalan Senegalli bir genç erkek olduğu belirtildi.

Üçüncü Saldırı Girişimi Engellendi

Üçüncü bir saldırı girişiminin de genç bir göçmeni hedef aldığı ancak yoldan geçen bir kişinin müdahalesiyle engellendiği öğrenildi. Olayı soruşturan polisin, saldırıya uğrayan göçmenlerin ifadesini aldığı ve “saldırının gerçekten ırkçı saikle işlenip işlenmediğini belirlemeye çalıştığı” aktarıldı.

İtalya’da Irkçı Saldırılarda Artış

İtalya’da 4 Mart’ta yapılan seçimleri aşırı sağcı ve popülistlerin kazanmasının ardından İslamofobik ve ırkçı saldırılar önemli oranda arttı. Seçimlerden bu yana geçen 6,5 ayda 14 ırkçı ve İslamofobik saldırı düzenlendi. Saldırıların hedefi olan 2 göçmen hayatını kaybetti, çok sayıda göçmen yaralandı.
(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler