"Almanya"

Almanya Türkiye’den 50 Bin Hasta Bakıcı Alacak

Almanya Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında Almanya’nın Türkiye'den 50 bin hasta bakıcı alacağı duyuruldu.

Almanya Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Almanya’ya Türkiye’den alınacak 50 bin hasta bakıcı için protokol imzalandı.

Türk gençlerine Almanya’da iş imkanı sunacağı kaydedilen proje kapsamında Adana’nın Kozan ilçesinde gerçekleştirilecek kurs kayıtları da başladı. Hürriyet’te yer alan habere göre kurs hakkında bilgi veren Kozan Sis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Ruhşi Gül, Alman Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokol gereği yaşlı ve hasta bakım hizmetleri için Almanya’nın Türkiye’den 50 bin eleman istediğini söyledi. Gül, adaylardan en az lise mezunu olmaları ve iyi derecede Almanca bilmelerinin istendiğini aktardı. Ayrıca başvuruda bulunmak için 36 yaşından küçük olmanın da şart koşulduğunu aktardı. 

“800 İle 950 Euro Arasında Ücret Alacaklar”

Ruhşi Gül projenin kasım ayında başlayacağını belirterek, “Bu süreçte öğrencilerin Almanya’da staj yapacakları kurumda yatma ve yeme ihtiyacı karşılanacak. Aylık 800 ile 950 euro arasında ücret alacaklar. Üç yıllık stajı tamamlayanlar hasta bakıcı olarak Almanya’da kalabilecek. Alman vatandaşlığı veya yerleşim hakkı elde edecek. İki yıllık bir uzmanlık eğitimini tamamladıkları zaman da maaşları 2 bin 600 euronun üzerine çıkacak.” dedi. Bu projenin hem okullarındaki hem Kozan’da hem de diğer bölgelerdeki gençlere iş imkanı sağlayacağını söyleyen Gül, “Zaten kurslar iş garantili. Mutlaka bu kursa katıldıklarında bir meslek elde edecekler. İsteyenler başvurabilir. Bu ayın sonunda dil kursları başlayacak.” diye konuştu.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler