"Güvenoyu"

İngiltere Başbakanı May, Güvenoyu Oylamasını Kazandı

İngiltere Başbakanı Theresa May güven oylamasını 117’ye karşı 200 oy ile kazandı. May oylama sonrası yaptığı açıklamada yeni görevinin Brexit’i hayata geçirmek ve ülkeyi yeniden bir araya getirerek herkesin yararına çalışmasını sağlamak olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May © Alexandros Michailidis @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

İngiltere Başbakanı Theresa May, lider olduğu Muhafazakar Parti içerisindeki güven oylamasını kazandı. Başbakan May partisindeki güven oylamasını 117’ye karşı 200 oy ile kazandı. May’in partisinden güven oyunu almasıyla 12 ay boyunca kendisi hakkında güvensizlik oyu istenemeyecek.

Oylama Sonrası “Birlik” Mesajı

May, partisinde güvenoyunu almasının ardından yaptığı açıklamada, “Yeni bir görevim var; halkın oy verdiği Brexit’i hayata geçirmek ve ülkeyi yeniden bir araya getirerek herkesin yararına çalışmasını sağlamak.” dedi. Bu işe parlamentodan başlanması gerektiğini belirten May, “Bu, bütün siyasetçilerin bir araya gelmesi ve ulusal çıkarlar doğrultusunda hareket etmesiyle başlamalı.” diye konuştu. May, hakkında güvenoylaması talep edilmesine yol açan Brexit anlaşmasındaki “tedbir maddesi” konusunda muhataplarından yasal güvenceler alma ve milletvekillerinin kaygılarını giderme sözü de verdi. 

Muhafazakar Parti içindeki sert Brexit yanlılarının oluşturduğu Avrupa Araştırma Grubu’nun (ERG) öncülüğünde toplanan güvensizlik mektuplarının sayısının 48’i geçmesiyle güven oylamasının yapılması kararlaştırılmış, vekiller yerel saatle 18:00-20:00 arasında oylarını kullanmıştı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler