'FRANSA'

Fransa’da Her İki Gençten Biri Kendini Ateizme Yakın Hissediyor

Fransa'da Coexister Derneği tarafından yapılan araştırma, gençlerin büyük çoğunluğunun kendisini ateizme yakın hissttiğini ortaya koydu.

© Robsonphoto @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Fransa’da Coexister Derneği’nin gençlerin dine bakışını ölçmek için gerçekleştirdiği araştırma, Fransız gençleri arasında ateizmin hızla yayıldığını gözler önüne serdi.

Derneğin birkaç yıl içinde 50 bine yakın öğrenci ile gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçları, Fransa’da Katolik Kilisesi’ne yakın La Croix gazetesinde yayınlandı. Araştırmada gençlere yazılı olarak kendilerini hangi dine yakın hissettikleri sorulurken, araştırmaya katılanlanın yüzde 2,18’i Yahudilik, yüzde 7,36’sının ise İslam’ı seçtiği kaydedildi. Yüzde 37,33’ünün Hristiyanlık dediği ankette, gençlerin yüzde 53,13’ünün ise ateizmi işaretlediği bildirildi.

Dinlere Yönelik Önyargılara Dikkat Çekildi

Gençlerin dinlere karşı önyargısına da dikkat çekildiği araştırmada, Yahudilere yönelik en çok “para”, “zengin”, “cimri” gibi ifadelerin kullanıldığı belirtildi. İslam ile “terör” önyargısının gençlerin hafızasında yer ettiğinin savunulduğu araştırmada Hristiyanlar için ise gençlerin en çok son dönemde yaşanana pedofil skandalını gündeme getirdiği kaydedildi.

“Önyargılar Gündeme Göre Değişiyor”

Araştırma sonucunda hazırlanan raporda, dinlere yönelik önyargıların gündeme, özellikle de medyada yer edinen haberlere göre değiştiğine dikkat çekildi. Oluşan önyargıların çoğunlukla reddetmeye neden olduğuna dikkat çekilirken, özellikle dini bilginin alınabildiği kurumlarda eğitim gören öğrencilerde önyargıların daha az olduğuna vurgu yapıldı. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler