"ırkçılık"

Fransa’da Irkçı Eylem: Sokaklara “Arapları Öldürün” Yazdılar

Fransa’nın güneydoğusundaki küçük bir kasabada son dönemde evlerin duvarları, trafik ışıkları, elektirik direkleri ve araçların üzerine Arapları hedef alan ırkçı ifadeler yazıldı.

8 Ocak 2019 admin
@ Twitter değişiklikler: Perspektif

Fransa’nın güneydoğusundaki Alpes-Maritimes bölgesinde yer alan Saint-Jeannet kasabasının sokakları, son dönemde Arapları hedef alan ırkçı ifadeler içeren yazılara sahne oluyor. Yerel Nice-Matin gazetesi, kasabada bazı evlerin duvarları, trafik ışıkları, elektrik direkleri ve araçların üzerine “Kill arabs (Arapları öldürün!)” ifadelerinin yazıldığını duyurdu.

Belediye Başkanı: “Dehşete Düştüm”

Yılbaşı gecesinde de artarak devam eden ırkçı eylem ile ilgili Belediye Başkanı Jean-Michel Sempere açıklama yaptı. Sempere, eylemi desteklemediğini belirterek, “Şaşırdım ve dehşete düştüm” ifadelerini kullandı. Kasabada farklı kültürlerin bir arada mutlu bir şekilde yaşadığını kaydeden Belediye Başkanı, bu ortamın bozulmasına ve bu tarz eylemlere müsamaha göstermeyeceklerini kaydetti. Öte yandan evlerinin duvarlarına ya da araçlarına bu taraz ırkçı ifadeler yazılan vatandaşları da şikayetçi olmaya davet etti.

Olayla ilgili jandarmanın soruşturma başlattığı kaydedilirken, çevredeki kameraların incelemeye alındığı aktarıldı. 

Irkçı Eylemlerde Azalma Kaydedilmişti

Fransa’da İslamofobi İle Mücadele Derneği (CCIF), 2017 yılında Müslümanları hedef alan ırkçı eylemlerle ilgili yayınladığı raporunda, İslamofobik saldırılarda bir önceki yıla göre yüzde 20’den fazla azalma olduğunu duyurmuştu. 2017 yılında toplam 447 İslamofobik saldırı gerçekleştiği, bu saldırıların 39’unun fiziki saldırı, 58’inin ise nefret söylemi olduğu kaydedildi. Saldırıların çoğunluğunu konut, işyeri ve okullarda Müslümanların uğradığı ırkçı ayrımcılık oluştururken en büyük mağdurun ise başörtülü kadınlar olduğu kaydedilmişti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler