'ALMANYA'

“Müslümanlar Hukuki Düzene Uyuyor”

Anayasayı Koruma Teşkilatı Almanya’da yaşayan Müslümanların yüzde 99’undan fazlasının hukuka uyduğunu belirterek, kamuoyunu Müslümanların topyekûn radikalizmle ilişkilendirilmemesi hususunda uyardı.

@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Geçtiğimiz hafta Meclis Anayasayı Koruma Komisyonu’nda konuşan Berlin Eyalet Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Michael Fischer, Müslümanların topluca radikalizm ve şiddetle ilişkilendirilmemesi uyarısında bulundu. Federal düzeyde radikallik potansiyelinin şu an 26 bin civarında tahmin edildiğini, bunun da Almanya’da yaşayan 4,3 milyon Müslümanın sadece 0,6’sına tekabül ettiğini belirtti. Fischer, “Başka bir deyişle ülkedeki Müslümanların yüzde 99’undan fazlası hukuka ve toplum düzenine uyuyor” dedi.

Yeni “İslamcılık” Broşürü Tanıtıldı

Fischer komisyon oturumunda milletvekillerine “İslamcılık” konusu üzerine Eyalet Anayasa Koruma Teşkilatı’nın hazırladığı yeni bilgilendirme broşürünü de tanıttı. Broşür, siyasi radikalizmin tarihi, günümüzdeki tezahürleri ve önleme yöntemleri hakkında bilgi veriyor.

Fischer 1400 yıllık geçmişe sahip İslam dini ile henüz 20. yüzyılın başlarında siyasi bir ideoloji olarak ortaya çıkmış “İslamcılık” akımının birbiriyle karıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Radikal kesimin kendisini sadece görünüşte dindar olarak sunduğunu, ancak arka planda bariz bir şekilde politik amaçlar güdüldüğünü belirtti. Broşürde bu bağlamda yapılan titiz tanımlamaların Müslümanları damgalamaktan ziyade, onları radikal ve şiddet yanlısı genel şüpheliler konumundan kurtarmaya yönelik olduğunu ileri sürdü. Almanya’da bu radikal kesim tarafından artarak devam eden suçların ise uluslararası faaliyet gösteren kişi ve örgütlerce olduğu gibi kendi başına hareket eden grup ve kişilerce de işlendiğini belirtti.

8 bin adet basılan broşürün ilk etapta 10. sınıf öğrencileri, öğretmenler ve radikalizmle mücadele alanında çalışan uzmanlara okutulacağı açıklandı. Ayrıca broşürü internetten indirmek de mümkün.(mk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler