'Aşırı Sağ Tehlikesi'

Almanya’da Aşırı Sağcı Şiddette Yüzde 71 Artış Yaşandı

Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın raporu, Almanya'da aşırı sağcı şiddette geçen yıl yüzde 71,4'lük artış yaşandığını ortaya koydu.

Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın raporuna göre Almanya’da aşırı sağcı şiddette geçen yıl yüzde 71,4 artış kaydedil. Evinin bahçesinde tek mermi sıkılarak öldürülen Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke cinayetinin ardından ülkede, ırkçı şiddetin boyutu gündeme taşındı. Anayasayı Koruma Teşkilatının yayınladığı rapora göre, 2018’de aşırı sağcı kaynaklı olduğundan şüphelenilen altı cinayet işlendi.

Almanya’da 24 Bin 100 Civarında Aşırı Sağcı Bulunuyor

Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın açıkladığı 2018 yılı istihbarat raporuna göre Almanya’da 24 bin 100 civarında aşırı sağcı bulunurken, bunların 12 bin 700 kadarı her an şiddete hazır. Ayrıca aşırı sağ şiddet eylemleri 2018 yılında yaklaşık yüzde 71’lik bir artış gösterdi. Tespit edilen bu aşırı sağcılar, sığınma başvurusunda bulunan göçmenler ve Müslümanlar başta olmak üzere yabancılar ile siyasetçileri de düşman olarak görüyor.

Ayrımcılığa Uğradığını Belirten Kişi Sayısında Büyük Artış

Almanya’da Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, ülkede ayrımcılığa uğradığını belirten kişi sayısını açıkladığı raporda 2015’te 2 bin 35 olan başvuru sayısının 2018’de 3 bin 455’e yükseldiğini belirtti. Bu da geçen yıla kıyasla yüzde 70 artış anlamına geliyor.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler