'Cami Saldırısı'

IGMG Camisini Kundaklayan Zanlı “Cinayete Teşebbüs” Suçlamasıyla Yeniden Gözaltında

IGMG'ye bağlı Hagen Camii’ni kundaklayan saldırgan, Hagen Savcılığı’nın talebi üzerine "kundaklama" ve “cinayete teşebbüs” suçlamalarıyla yeniden gözaltına alındı.

16 Temmuz 2019 admin
IGMG Ulu Cami Saldırısı, @Özel değişiklikler Perspektif

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ne bağlı Hagen şehrinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Ulu Cami‘yi, 25 Mayıs’ta kundaklayan şüpheli, yeniden gözaltına alındı. Bilirkişi tarafından yapılan inceleme sonucu yangının 52 yaşındaki saldırgan tarafından bilinçli olarak çıkarıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Hagen Savcılığı, şüphelinin “ağır kundaklama” ve “cinayete teşebbüs” suçlamalarıyla gözaltına alınması kararını verdi. Saldırganın kundaklamadaki asıl amaç ve niyeti ise belirsizliğini koruyor. 

Cemaat Tarafından Yakalanıp Polise Teslim Edilmişti

Mayıs ayında meydan gelen olayda, saldırgan Hagen’da bulunan Ulu Cami önündeki çöp bidonlarını ateşe verdikten sonra kaçmıştı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde bir kişinin yanında iki köpeği ile cami önüne geldiği tespit edilmiş, şüphelinin olay yerinden ayrılmasından sonra da alevler yükselmişti. Bölgede yaşayan bir Türk vatandaşının, cemaatteki arkadaşlarına şüpheliyi gördüğünü söylemesi üzerine, o sırada bölgeye yakın olan başka cemaat üyeleri saldırganı Hagen tren istasyonunda yakalayarak polise teslim etmişti. 52 yaşındaki şüpheli polisteki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. 

Yangın esnasında caminin üst katındaki çocuklar ve aileler tahliye edilirken camide büyük maddi hasar meydana gelmişti. (bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler