'Cami Saldırısı'

Hagen’de Camiye Saldırı: Çöp Tenekeleri Ateşe Verildi

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletindeki Hagen şehrinde bir camiye saldırı gerçekleştirildi.

IGMG Ulu Cami Saldırısı, @Özel değişiklikler Perspektif

İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı Hagen’da bulunan Ulu Cami, cumartesi sabahı (25 Mayıs) sabah 10 sularında saldırıya uğradı. Cami önündeki çöp konteynerlerinde ateş çıkarılarak gerçekleştirilen saldırı sonucu cami ön kısmında yangın çıktı. Normal şartlarda camide saat 11’de, yani yangının çıktığı vakitten 1 saat sonra, 120 çocuğun katıldığı Kuran dersi yapılması planlanıyordu. Yangının, yapılması planlanan dersten 1 saat önce gerçekleşmesi sonucu büyük bir felaket önlenmiş oldu. Kamera görüntülerine göre kundaklama olma ihtimali yüksek olan saldırıda can kaybı yaşanmadı. Maddi hasar ise büyük.

Kameralarda kayıtlarına göre camiye yönelik saldırı şöyle gerçekleşiyor:  Bir adam iki köpekle birlikte caminin önüne geliyor. Çöp tenekelerinin önünde duruyor. Buradayken cebinden bir şey çıkarıyor. Bir süre sonra oradan ayrılıyor. Kısa süre sonra da çöp tenekeleri yanmaya başlıyor. Kundaklama ihtimali büyük olan saldırıda can kaybı yaşanmaması ise büyük şans. Saldırının olduğu caminin üst katlarında 7 aile yaşıyor. Ayrıca saldırı saatinden bir saat sonra 120 çocuğun katıldığı Kuran dersinin yapılması planlanıyordu.

“Çocukların Henüz Gelmediğine Şükrediyoruz”

Cami derneğinin başkanı Ömer Oral, Perspektif’e yaptığı açıklamada “ Hasarımız büyük. Yine de eğitimden 1 saat önce olduğuna şükrediyoruz. Çok şükür ki çocuklar henüz gelmemişti. Bu mesele bizi yıldırmayacak. Ccami cemiyetimizle hep birlikte iftarımızı yapacağız. Programlarımıza da Kuran derslerimize de devam edeceğiz Allah’ın izniyle.” İfadelerinde bulundu.

Caminin daha önce herhangi bir saldırıya uğramadığını belirten Oral, çevreyle alakalı herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtti. Saldırının çocukların katıldığı eğitim programından önce gerçekleşmesiyle büyük bir felaketten kurtulduklarını ifade eden Oral, konuyla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini ifade etti.

Saldırgan Cami Cemaati Tarafından Yakalandı

Bölgede yaşayan bir Türk vatandaşının, cemaatteki arkadaşlarına şüpheliyi gördüğünü söylemesi üzerine, o sırada bölgeye yakın olan başka cemaat üyeleri saldırganı Hagen tren istasyonunda yakaladı. Durumu polise bildiren cemaat üyeleri, saldırganı olay yerine gelen polise teslim etti. (yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler