'Kanada'

Müslüman Hemşireye “Bana Sen Bakma” Diyen Hastaya Para Cezası

Kanada’da Müslüman hemşireye ırkçı hakarette bulunup tehdit eden bir kişi 9 bin 500 dolar tazminat ödemeye mahkum oldu.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Kanada’nın Montreal şehrinde yer alan Jean-Talon Hastanesi’nde meydana gelen olayda, Alain Quenneville isimli bir hasta, Fas kökenli Müslüman hemşireye ırkçı hakarette bulundu. Müslüman kadına “ülkene dön”, “sorunlu Arap” diye bağıran ırkçı adam, hastane yönetiminden de kendisine Arap olmayan başka bir hemşirenin verilmesini istedi. Ayrıca hemşire için “onu ezeceğim” ifadesini kullanan ırkçı adam, bir beyzbol sopası alıp hastanedeki her şeyi kıracağı tehdidinde de bulundu. Saldırgan daha sonra kullandığı ırkçı ifadeler nedeniyle Müslüman hemşireden özür dilemeyi de reddetti.

Hakim “İlaçların Etkisindeydim” Savunmasını Kabul Etmedi

Montreal Mahkemesi’nde görülen davada sanık ırkçı ifadelerini kabul etti ancak ilaçların uyuşturucu etkisindeyken bu ifadeleri kullandığını ileri sürdü. Ancak bu savunma, mahkeme tarafından dikkate alınmadı. Hakim, Quenneville’in bir insanı mesleki davranışları ve yaptığı iş ile hiçbir şekilde alakası olmayan özellikleri ile sorgulayıp hakaret ettiğine hükmetti. Sanığın mağdur Müslüman hemşireye 9 bin 500 dolar tazminat ödemesine hükmedildi.

Başbakan’ın “Eyalette İslamofobi Yok” Sözleri Tepki Çekmişti

Kanada’nın Fransızca konuşulan Québec Eyaleti’nin Başbakanı François Legault’in bu yıl başında, eyaletlerinde İslamofobi problemi olmadığını savunarak İslamofobi ile mücadele çerçevesinde düzenlenecek organizasyonun yapılmasına müsade etmemesi tepki çekmişti.

Müslümanlar Diğer Azınlıklara Göre Daha Faza Ayrımcılığa Uğruyor

Kanada‘da Waterloo Üniversitesi tarafından geçen yıl yapılan araştırma, ülkede Müslümanlara dair hakim algı ve Müslüman karşıtı nefret eylemleri ile ilgili çarpıcı verileri ortaya koymuştu. Müslümanların, Kanada’nın diğer demografik gruplarına göre daha fazla ayrımcılığa uğradığının belirtildiği araştırmada Quebec’deki siyasi liderlerin de şehirdeki İslamofobi’yi hafife aldıklarına dikkat çekilmişti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler