'Almanya'

Almanya’da Sapan ile Yabancıları Hedef Alan Zanlı Gözaltına Alındı

Almanya'nın Hessen eyaletinde bir kişi yabancı uyruklu olarak gördüğü insanlara sapan ile saldırdı. Bir kişi başından yaralandı.

© Perspektif

Almanya’nın Hessen eyaletinde, araçtan sapan ile yabancı gördüğü kişilere demir bilye fırlatan bir kişi gözaltına alındı.

Polisten yapılan açıklamada, son olarak 25 yaşındaki Suriyeli bir gencin başına isabet eden demir bilye nedeniyle yaralandığı kaydedildi. Mülteci gencin Wiesbaden şehrindeki hastanede tedavi altına alındığı duyuruldu. Saldırganın kimliğinin ise buna benzer bir olaya tanıklık eden görgü tanığının polise yaptığı ihbar ile ortaya çıktığı aktarıldı.

Tanık kadın polise yaptığı ihbarda, 50-60 yaşlarında olan bir adamın, Traunusstein-Hahn otogarı civarında, beyaz bir arabadan Afrikalı olan iki kadına elindeki sapan ile atışta bulunduğunu söyledi. Ancak iki kadının büyük ihtimalle isabet almadığını kaydederek, herhangi bir reaksiyon göstermediklerini aktardı.

Zanlı Birçok Kişiye Sapanla Saldırmış

Aynı gün aynı saate yakın 31 yaşındaki bir Somalili de polise ihbarda bulundu. Sosyal medya sayesinde, sapanlı saldırı sonucu başından yaralanan 25 yaşındaki Suriyeli gençten haberdar olduğunu söyleyen Somalili genç, kendisine de bu yıl ocak ayının ortasında demir bir bilyenin isabet ettiğini belirtti. Ancak saldırıya uğradığı vakit giydiği kışlık mont nedeniyle yaralanmadığı için polise ihbarda bulunmadığını dile getirdi.

54 Yaşındaki Irkçı Saldırgan Gözaltında

Bu ifadeler neticesinde zanlının kimliğini belirleyen polis, 54 yaşındaki saldırganı gözaltına aldı. Evi ve arabasında yapılan aramada, iki tane sapan ve çok sayıda demir bilye bulundu. Saldırganın en az 3 yabancı kişiye yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Wiesbaden kriminal polisi, bu tarz saldırıya uğrayanlara da çağrıda bulunarak polisle iletişime geçmelerini istedi.(ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler