'Açık Cami Günü'

Almanya’da Açık Cami Günü’nde Camilere Yoğun İlgi

Almanya genelinde camiler bugün Açık Cami Günü sebebiyle kapılarını ziyaretçilere açtı. Almanya'nın birleşme günü 3 Ekim'de gerçekleştirilen etkinliklerin bu yılki teması, "Vatanı vatan yapan insandır" oldu.

Almanya’da altı İslami teşkilatı bünyesinde bulunduran Almanya Müslümanları Koordinasyon Kurulunca (KRM) her yıl geleneksel olarak organize edilen “Açık Cami Günü” (TOM) etkinlikleri kapsamında, ülkedeki camiler gayrimüslim komşularına kapılarını açtı. Müslüman olmayanlara İslam’ı anlatmak ve diyaloğu geliştirmek amacıyla yapılan etkinlik çerçevesinde ülke çapında çeşitli programlar düzenlendi.

İki Almanya’nın birleşme günü 3 Ekim’de gerçekleştirilen etkinliklerin bu yılki teması, “Vatanı vatan yapan insandır” oldu. Etkinlik kapsamında binlerce kişi de camileri yakından tanıma fırsatı buldu.

“Herkesin Camileri Ziyaret Etmesi Özellikle Günümüzde Çok Önemli”

Kapılarını gayrimüslim ziyaretçiler için açan Duisburg şehrindeki İslam Toplumu Millî Görüş’e bağlı Marxloh Camisi’ni ziyaret eden Tobias Meier, özellikle ülkedeki bugünkü atmosferde Açık Cami Günü’nün önemine dikkat çekti. Ziyaret sayesinde kafasındaki soruları sorma imkanı bulduğunu söyleyen Meier, “Herkese önümüzdeki senelerde Açık Cami Günü kapsamında camileri ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Özellikle günümüzde bu çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Açık Cami Günü’ne nasıl hazırlandıkları ile ilgili bilgi veren Şube Başkanı Cengiz Demir de Sivil Toplum Kuruluşları, kiliseler ve bölgedeki emniyet mensuplarına davetiyeler gönderdiklerini söyledi. Etkinlik çerçevesinde gayrimüslimler tarafından camiye ziyaretler gerçekleştirildiğini kaydeden Demir, son dönemde camilere yönelik saldırıları hatırlattı. Bu etkinlik sayesinde ön yargıları kırmak istediklerini belirtti.

Bakan Lucha’dan “Camide Birlik” Mesajı

Baden Württemberg Eyaleti Sosyal ve Uyum Bakanı Manfred Lucha da Açık Cami Günü dolayısıyla DİTİB Bad Saulgau Eyüp Sultan Camisi’ni ziyaret etti. Lucha, camideki cemaatle bir araya gelerek, bu etkinlikle topluma İslam’ın ve caminin hem tarihi hem teolojik olarak anlatılmasının önemine vurgu yaptı.

Bad Saulgau’da yaşayan Müslüman cemaatin topluma yaptığı katkıya vurgu yapan Lucha, “Sizlerin savaş sonrası Almanya’nın tekrar kurulmasında büyük emekleriniz ve gayretleriniz var. Bu emek ve gayretler asla küçümsenemez. Bunlar biliniyor ve ben de biliyorum. Burada her zaman dinler arası iş birliği olmuştur ve olmaya da devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikler çerçevesinde camilerde gayrimüslim misafirlere, ziyaretlerinin ardından Türk mutfağından çeşitli yemekler de ikram edildi.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler