'Başörtüsü Yasağı'

Almanya’da İlköğretim Öğrencilerine Başörtüsü Yasağı Talebi

Almanya Başbakanı Merkel’in partisi CDU’nun kongresinde kreş ve ilkokullarda başörtüsü yasağının da tartışılacağı kaydedildi. 

22 Kasım 2019 admin
Fotoğraf: Shutterstock

Almanya’da Hristiyan Demokrat Birliği (CDU), ilköğretim çağındaki çocuklara başörtüsü yasağını kapsayan bir önerge hazırladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi CDU’nün bugün ve yarın Leipzig’de yapılacak kongresinde tartışılması beklenen önergede, kreş ve ilkokullarda kız çocuklarının başörtüsü takmasının yasaklanması öngörülüyor. Ancak ilgili komisyon, önergeyi değerlendirdikten sonra “yasak” ifadesini yumuşattı. Önergede CDU’nun inanç özgürlüğüne saygı duyduğu kaydedilirken, ancak ilköğretimde başörtüsü takılmasının inanç hürriyeti ile bir alakasının olmadığı ileri sürüldü. Son olarak “aileleri ikna etmek” gerektiğine işaret edilirken son tedbir olarak yasağın da gündeme gelebileceği belirtildi.

SPD Genel Başkan Adayı Esken: Veliler Öğretmen Eksikliğinden Şikayetçi

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Adaylarından Saskia Esken ise önergeye tepki gösterdi. Esken yaptığı açıklamada, son dönemlerde başörtüsününden rahatsız olan velilerden ziyade öğretmen eksikliğinden şikayetçi olan velilerle daha çok karşılaştığını aktardı.

Daha Önce de Gündeme Gelmişti

İlkokullarda başörtüsü yasağı daha önce de Almanya’nın gündeme gelmişti. Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Annette Widmann-Mauz, kız çocuklarının başörtüsü takmasının “saçma olduğunu” ve Müslümanların çoğunun da böyle düşündüğünü savunarak, “Kız çocuklarını buna karşı korunması için velilerle görüşmekten yasağa varıncaya kadar tüm tedbirler incelenmeli.” ifadesini kullanmıştı.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler