'Almanya'

Halle’de Siyahi Milletvekilinin Ofisine Saldırı

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti’nin siyahi milletvekili Karamba Diaby’nin ofisine kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) siyahi milletvekili Karamba Diaby’nin Halle kentindeki ofisine kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Polis, olay yerinde yaptıkları incelemede birden fazla kurşunun ofise ve ofisin yanındaki binaya isabet ettiğini, fakat boş kovan bulamadıklarını ve savcılığın olayla ilgili soruşturma başlattığını belirtti. Diaby de Twitter’dan yaptığı açıklamada, ofisinin bir camında kurşun deliklerinin tespit edildiğini ve polisin soruşturma başlattığını duyurdu. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da saldırıya tepki göstererek, “İnanılır gibi değil. İğrenç ve korkak. Kendisine ve ofis çalışanlarına desteğimiz tamdır. Biz özgür, hoşgörülü ve çoğulcu demokrasi için yanınızda olmaya devam edeceğiz. Özellikle de şimdi” dedi. 53 yaşındaki Diaby, 2013’teki genel seçimde milletvekili seçilerek Federal Meclise girmişti.

Almanya’da son dönemde siyasetçilere ve yerel düzeyde toplum yararına faaliyet yapanlara yönelik saldırılar gerçekleştirilmesi dikkati çekiyor. Geçen hafta, Aşağı Saksonya eyaletindeki Estorf Belediye Başkanı Arnd Focke, aşırı sağcıların saldırıları nedeniyle görevinden istifa etmişti.

Irkçı Vakalarda Artış

Almanya Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nin yayınladığı rapor, ülkede son yıllarda ırkçı olaylardaki artışı gözler önüne sermişti. Raporda 2016’da 2 bin 181, 2018’de 4 bin 216, 2019’da ise 3 bin 533 ırkçı vaka meydana geldiği duyurulmuştu.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler