'Norveç'

Oslo’da Muhammed 2019’da da En Popüler İsim Oldu

Norveç'in başkenti Oslo'da 2018'den sonra 2019'da da yeni doğan çocuklara en çok Muhammed isminin konulduğu açıklandı.

@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Norveç‘in başkenti Oslo’da en popüler erkek bebek isimleri arasında “Muhammed” birinci sırada yer aldı.  Norveç İstatistik Ofisinin (SSB) yayımladığı rapora göre, 2019’da Oslo’da doğan erkek bebeklerde 11 yıldır olduğu gibi en çok tercih edilen isim Muhammed oldu. Norveç genelinde ise en çok tercih edilen erkek bebek ismi “Jacob” olurken, bu adı “Lucas” ve “Filip” takip etti. Erkek çocuklarının yüzde 20’sine İncil’de geçen “kutsal kişilerin” adlarının konulması dikkati çekti.

Oslo Nüfusunun Yüzde 8,7’sini Müslümanlar Oluşturuyor

Oslo nüfusunun yüzde 8,7’sini Pakistanlı, Somalili, Iraklı ve Faslı Müslümanlar oluşturuyor. Müslüman nüfusun en çok tercih ettiği isimler arasında da Muhammed ilk sırada geliyor.

Muhammed, 2017’de İsveç’in Malmö kentinde en çok konulan isim olurken, aynı yıl İngiltere ve Galler’de de en fazla tercih edilen isimler listesinde 10’uncu sırada yer almıştı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de de yeni doğan 18 bin 44 erkek çocuğa Muhammed ismi verilmiş, bu şehirde de en çok kullanılan isimler arasında ilk sırada yer almıştı. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler