'Kovid-19'

Avusturya, İtalya Hariç Komşularına Sınırlarını Açıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında sınırlarını kapatan Avusturya, yarından itibaren İtalya dışındaki bütün komşularına sınırlarını tamamen açma kararı aldı.

4 Haziran 2020 ehisim
Fotoğraf: Shutterstock / RGB Pictures

Salgının yayılma hızının yavaşlamasıyla ülkeler Kovid-19 tedbirlerini gevşetmeye ve sınırlarını açmaya başladı. Avusturya Dışişleri ve Avrupa Bakanı Alexander Schallenberg, basına yaptığı açıklamada, Almanya, Çekya, Slovakya, Slovenya, İsviçre, Lihtenştayn ve Macaristan sınırlarında, 4 Haziran 2020 tarihinden itibaren sağlık kontrollerinin sonlandırılacağını, karantina ve test şartının kaldırılacağını duyurdu. Avusturya, daha önce Almanya sınırında kontrolleri gevşetirken, Çekya, Slovakya ve Macaristan gibi komşu ülkelere de sınırlarını 15 Haziran’dan itibaren tamamen açmayı planlıyordu. Yeni gelişmeler sonucunda, Avusturya sınırlarını açıkladığı tarihten daha erken açma kararı aldı. 

Schallenberg, virüsün Avrupa’da ilk görüldüğü ve en etkili olduğu ülkelerden İtalya için ise “sayılar henüz buna izin vermiyor.” ifadesini kullandı. İtalya’ya yönelik tedbirlerin süreceğini belirten Schallenberg, bu ülkeye ilişkin değerlendirmelerin gelecek hafta da süreceğini ancak kararın günlük vaka sayısı ve can kayıplarına bağlı olduğunu ifade etti.

Schallenberg, yurt dışına çıkacak vatandaşların salgın hastalığı göz önünde bulundurarak hareket etmeleri çağrısında bulunarak, İsveç, İngiltere ve İspanya gibi ülkelere seyahatin riskli olduğunu, Avrupa Birliği (AB) dışı ülkelere yönelik ise AB’nin alacağı kararlar doğrultusunda hareket edileceğini bildirdi.

Avusturya, salgınla mücadele kapsamında mart başından itibaren sınırlarını kapatmıştı.

Avusturya’dan Türkiye’ye Uçuşlar Ne Zaman Başlıyor?

Koronavirüs salgınının hafiflemesiyle birlikte uluslararası uçuşlar da yeniden planlanmaya başladı. Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre 18 Haziran’dan itibaren, Avrupa’dan Anadolu’nun birçok şehrine direkt uçuşlar yapılacak. Uçuşlar Avusturya’da Viyana ve Salzburg şehirlerinden başlanması planlanıyor. Uçuşların başladığı yeni dönemde Avrupa’dan Anadolu’ya daha önce hiç planlanmamış yeni rotalar da var. Avusturya için Salzburg-Ordu/Giresun uçuşları, bu yılın yaz dönemi için planlandı ve biletleri satışa açıldı.

Bu yaz karayolu ile Türkiye’ye gitmeyi planlayanlar, hazırladığımız “Karayolu izin rehberinde” bütün detayları bulabilirler. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler