"Avusturya"

Avusturya’da Kovid-19’la Mücadelede Yeni Tedbirler

Avusturya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yeni önlemler hayata geçirme kararı aldı.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz beraberindeki bakanlarla düzenlediği ortak basın toplantısında son 3 haftada iki katına çıkan günlük vaka sayılarının düşürülmesine ilişkin yeni kararları açıkladı.

Kurz, Avrupa’da ikinci dalganın ciddi oranda etkili olduğunu belirterek, Avusturya’daki günlük verilerin bu hızla ilerlemesi durumunda aralıkta vaka sayısının 6 binlere ulaşabileceğini söyledi.

Özel Toplantı ve Etkinliklerine Kısıtlamalar

Özel toplantı ve etkinliklerde virüsün kontrolsüz yayıldığına dikkati çekerek, kapalı alanlarda yapılan özel toplantıların 6, açık alandaki etkinliklerin ise 12 kişiyle sınırlandırılacağını bildiren Kurz,  futbol müsabakası, tiyatro, sinema gibi profesyonel etkinlikler de ise kapalı alanlarda katılımın 1000, açık alanlarda ise 1500 katılımcıyla sınırlandırılacağını kaydetti.

Bölgelere Göre Farklı Uygulamalar

Kurz, bölgelere göre farklı uygulamaların da hayata geçirileceğini ifade ederek, işletmelerin açılış kapanış saatleri, kamuya açık yerlerde alkol tüketimi gibi bazı düzenlemelere ilişkin her eyaletin kendi durumuna göre yeni tedbirler alacağını kaydetti.

Ülkede bazı çevrelerin Kovid-19 önlemelerine karşı çıktığını ve toplumu bu doğrultuda olumsuz etkilediğine işaret eden Kurz, vatandaşların tedbirlere uyarak, salgın hastalıkla verilen mücadeleye yardımcı olmalarını istedi.

Kurz, tedbirlerin cumadan itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti.

Avusturya’da virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 1121 ile toplam 65 bin 927’e, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 11 artışla 904’e çıktı. (AA)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler