'Almanya'

Offenbach DİTİB Yavuz Selim Camii’ne Boyalı Saldırı

Hessen eyaletinin Offenbach kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Yavuz Selim Camii boyalı saldırıya uğradı. Saldırı, cemaat sabah namazını kılarken gerçekleştirildi.

11 Aralık 2020 admin

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Offenbach DİTİB Yavuz Selim Camii Başkanı Selim Tunç, camilerinin bugün sabah 06:50 ile 07:25 saatleri arasında PKK terör örgütü sempatizanı kişiler tarafından boyalı saldırıya uğradığını bildirdi. Saldırının gerçekleştiği sırada camide sabah namazı kılınıyordu.

Bugün sabah namazı esnasında caminin 6 noktasının kırmızı, yeşil ve sarı renklerle boyandığını ve çirkin ifadelerle kirletildiğini belirten Tunç, saldırının sabah namazı sonrası cemaat tarafından fark edildiğini aktardı. Boyalı saldırının hemen yerel emniyet ile paylaşıldığı ve olay yerine gelen polisin saldırıya ilişkin tutanak tuttuğu ifade edildi.

İki yıl önce de camilerine yönelik bir saldırının yapıldığını ve faillerinin hâlen bulunamadığını belirten Tunç, “Son dönemlerde camilere yönelik artan saldırılardan bizler, cemaatimiz ve üyelerimiz endişe duyuyoruz. Olayın fail ya da faillerinin bulunarak adalete teslim edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Olayla ilgili polis inceleme başlatırken, boyalı alanlar cami yönetimi tarafından cuma namazı öncesi temizlendi.

PEG İmzalı İslamofobik Mektuplar

Duisburg Merkez Camii de bugün hakaret içerikli bir mektup aldı. “Prinz Eugen Gruppe” nin kısaltması olduğu bilinen “PEG” imzalı mektup polise ihbar edildi. Daha önce de Duisburg’taki Muradiye Camii, Mannheim’daki Yavuz Sultan Selim Camii ve Köln Merkez Cami de PEG imzalı islamofobik mektuplar almıştı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler