'Almanya'

Başkent’te 357 Irkçı Saldırı Ve Tehdit Kayıtlara Geçti

Hayatın pek çok açıdan yavaşladığı ve suç oranlarının düştüğü pandemi döneminde, Almanya'nın başkenti Berlin'de azınlıklara yönelik saldırılarda ise kayda değer bir gerileme yaşanmadığı bildirildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle hayatın yavaşladığı ve caddelerin boşaldığı Almanya’da, ırkçı saldırılarda ise belirgin bir gerileme yaşanmadı. Reachout Berlin adlı ırkçılık ve antisemitizm mağdurlarına danışma hizmeti sunan merkez tarafından 9 Mart salı günü yapılan açıklamada, başkentte geçtiğimiz yıl 357 ırkçı, İslamofobik ve Yahudi karşıtı saldırının kayıt altına alındığı bildirildi. Reachout Berlin, 2019 yılında bu sayının 390 olduğunu aktardı.

Danışma merkezinden Sabine Seyb, eylemler nedeniyle en az 493 kişinin yaralandığını veya ciddi şekilde tehdit edildiğini bildirdi. Mağdurlar arasında 37 çocuk ve 28 genç bulunuyor.

Saldırı ve tehditlerin yarısından fazlasının (196) ırkçı nedenlerle yapıldığı ve bunlardan 31’inin siyahilere, 20’sinin Müslümanlara, 5’inin ise Sinti ve Romanlara yönelik olduğu belirtildi. Yahudi karşıtı saldırıların 28 ile bir önceki yıla göre (2019: 31) çok büyük bir artış göstermediği aktarılırken, Asyalı görünüşe sahip insanlara karşı ırkçılık da korona salgınında önemli rol oynadı. Bunların yanı sıra evsizlere ve siyasi muhaliflere yönelik saldırılar da gerçekleştirildi. Saldırıların çoğu yaralama suçu niteliği taşıyor.

En Fazla Irkçı Saldırı Şehir Merkezinde Gerçekleşti

Reachout elde ettiği verileri polisten gelen raporlara, medyada çıkan haberlere ve tanık ve mağdurlardan gelen şikayetlere dayandırıyor. Ayrıca şehirde bu alanda faaliyet gösteren diğer girişimlerden de veri alışı gerçekleşiyor. Böylece polise intikal etmemiş saldırı vakaları da kayıt altına alınmış oluyor.

Verilerin oluşturulmasında eylemin yasal olarak bir şiddet suçu sayılmasından bağımsız olarak, mağdurun olaya dair algısı suçun niteliğinin tespitinde belirleyici rol oynuyor. 

Saldırıları ve tehditlerin çoğunun şehrin Mitte, Wedding ve Tiergarten bölgelerinde meydana geldiği kaydedilirken, Friedrichshain-Kreuzberg’de 52, Neukölln’de 34 suç kayıt altına alındığı açıklandı.

En sık görülen suç mahalleri halka açık caddeler ve meydanlar(155) olurken, duraklarda, tren istasyonlarında ve toplu taşıma araçlarında da 78 suçun işlendiği kayda geçirildi. Mağdurlardan ayrıca ikamet ettikleri semt veya bar ve süpermarket gibi yerlerde gerçekleştirilen saldırılara dair de şikayetler yapıldı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler