'Almanya'

Thüringen’deki Okullarda 2020 Yılında 30’dan Fazla Aşırı Sağcı Olay Yaşandı

Aşırı sağcı eylemler hayatın her alanına nüfuz etmeye devam ederken, sadece yetişkinleri hedef almakla kalmıyor. Thüringen Eğitim Bakanlığı 2020‘de eyaletteki okullarda aşırı sağcı olarak sınıflandırılan vakaların yaşandığını açıkladı.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Geçen yıl Thüringen’deki okullarda hakaretler, duvar yazıları ve en az bir fiziksel saldırı olmak üzere 30’dan fazla aşırı sağcı sözlü veya fiziksel nefret olayı yaşandı. Thüringen Eğitim Bakanlığı’na ait verilere göre, 2020’de eyaletteki okullarda sağcı suçlar kapsamında değerlendirilen toplam 32 suç vakası kayıtlara geçti.

Sol Parti Eyalet Milletvekili Katharina König-Preuss’un sorusuna yanıt olarak Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, eyaletin her yerindeki çeşitli okullarda benzer olayların meydana geldiği belirtildi. Bu okullar arasında ortaokul, lise, meslek okulları ve hatta ilkokulların olduğu bilgisi paylaşıldı.

Duvar Yazıları, Hakaretler, Adam Yaralama

Bakanlığın yanıtında, 32 olaydan yedisinin anti-Semitik bir gerekçeye sahip olduğu ifade edildi. Bu rakam ise kaydedilen aşırı sağcı saldırıların yaklaşık beşte birine tekabül ediyor. Eğitim Bakanlığı’nın verdiği yanıta göre, kaydedilen tüm vakalarda cezai soruşturmalar yürütüldü. Ancak bakanlık, bu soruşturmaların sonucunun ne olduğu hakkındaki soruyu  yanıtsız bıraktı.

Bakanlık, okulların, ilgili öğrenciler ve veliler ile görüşmeler gerçekleştirdiğini ve bu süreçte okul müdürünün görevden alınması gibi düzenleyici tedbirlerin alındığını aktardı. Aşırı sağcıların geçen yıl okullarda özellikle aktif olup olmadığına dair ise bakanlığın herhangi bir bilgiye ise sahip olmadığı belirtildi.

Aşırı Sağcı Vakalar İlkokullarda

Aşırı sağcı olayların yaşandığı okullar listesinde üç tane de ilkokul bulunuyor. Bu okullardaki vakaların anayasaya aykırı örgütlere ait işaret ve anayasaya aykırı semboller içeren duvar yazıları şeklinde gerçekleştiği belirtilirken, okullarda tam olarak ne yaşandığı ise bilinmiyor. Eyalet Eğitim Bakanlığı bu konuda İçişleri Bakanlığı’nı işaret etse de, İçişleri bu konuda dpa’nın (Alman Basın Ajansı) çok sayıda talebine karşılık neler yaşandığını tam olarak açıklamaktan kaçınıyor.

Başka bir okulda ise aşırı sağcı bir yaralama vakası kaydedildi. İçişleri Bakanlığı bu konuda da ayrıntılı bilgi vermedi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler