'Düzensiz Mülteciler'

Kanarya Adaları’na Düzensiz Göç Akını Devam Ediyor

Kuzey Afrika kıyılarından İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları kıyılarına son iki gün içinde 18 tekneyle toplam 650 düzensiz göçmenin geldiği bildirildi.

Görsel: Shutterstock.

İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları özerk yönetiminden dün basına yapılan açıklamada, Büyük Kanarya ve Lanzarote Adaları başta olmak üzere bölgeye iki günde düzensiz göçmenleri taşıyan 18 teknenin geldiği kaydedildi.

Yetkililer, Kuzey Afrika ülkelerinden gelen 650 düzensiz göçmenden bir erkeğin yolculuk sırasında hayatını kaybettiğini bildirdi. Kadın ve çocukların da olduğu düzensiz göçmenlerin sağlık kontrolünden geçirilerek, barınma merkezlerine götürüldükleri bilgisi paylaşıldı.

Afrika’dan Avrupa’ya Göç Rotası

Ayrıca olumlu hava şartlarının da etkisiyle eylülde şimdiye kadar Kuzey Afrika kıyılarından yola çıkarak Kanarya Adaları’na gelen düzensiz göçmenlerin sayısının 1500’ü geçtiği ifade edildi.

Son dönemlerde Kuzey Afrika kıyılarından Kanarya Adaları’na doğru düzensiz göçte ciddi artış görülüyor. Ağustos ayında basına yansıyan verilere göre, geçen yıla oranla yüzde 150’ye varan artışla bu yıl içinde 230 kadar tekne veya botta 8 bin 300’ün üzerinde düzensiz göçmen İspanya toprağı olan Kanarya Adaları’na gelmişti. Bu artışın 2021’de devam ettiği belirtiliyor. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler