'ALMANYA'

Camiden Çıkarken Saldırıya Uğrayan Yaşlı Adam Ağır Yaralandı

28 Şubat tarihinde Almanya’nın Schwerte şehrinde 77 yaşındaki Mustafa Akçay cami önünde saldırıya uğradı. Saldırgan elindeki taşla Akçay’ın kafasına defalarca vurup darp ettiği bildirildi.

3 Mart 2022 ehisim
Fotoğraf: Shutterstock/Tommy Lee Walker

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Schwerte şehrinde 77 yaşındaki Mustafa Akçay, cami önünde saldırıya uğradı. 28 Şubat Pazartesi meydana gelen olayda, 32 yaşındaki saldırganın, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde önce saklandığı ve eline aldığı taşla Akçay’ın kafasının arkasına vurduğu kaydedildi. Daha sonra yere yığılan Mustafa Akçay’ı yüzüne defalarca vurarak darp ettiği öğrenildi.

“Bunu Siz Hak Ettiniz”

Saldırganın aynı gün Akçay’a saldırmadan önce iki kadına daha “Bunu siz hak ettiniz” diyerek saldırdığı ortaya çıktı. Polis, saldırganın akıl sağlığı yerinde değil belgesine sahip olduğunu aktardı. Yaşanan olaylar sonrası polisten yapılan açıklamada, saldırganın tutuklandığı aktarıldı. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Akçay’ın kızı Hanife Koru, polise durumu izah ettiklerini fakat polis memurlarının kendileriyle fazla ilgilenmediğini dile getirdi. Koru, “Polise gittiğimde gencin raporlu olduğu söylendi.” diye konuştu.

Hanife Koru son olarak, bu olayın kendilerini çok üzdüğünü belirtirken, “Bu olay insanı haliyle çok üzüyor. Akıl hastası olan birisinin ortada dolaşmasına anlam veremiyoruz. Çevremizdeki insanlar da tedirgin. Allah herkesi korusun.” İfadelerini ekledi. Konuyu Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Derneği olan FAIR International’ın da takip ettiği öğrenildi. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler