'ABD'

Nüfus Sayımı: Kovid-19 Nedeniyle 19 Milyon Kişi Eksik Mi Sayıldı?

ABD'de 2020 nüfus sayımında yaklaşık 19 milyon kişinin eksik sayıldığı tahmin ediliyor.

Fotoğraf: Shutterstock. Değişiklikler: Perspektif.

ABD Nüfus Sayım Bürosu, 2020’de ülke genelinde yapılan nüfus sayımı sürecinde çoğu siyahi, Latin ve yerli toplumlarından 18 milyon 800 bin kişinin eksik sayıldığı tahmininde bulundu.

Nüfus Sayımı ve Temsil Sorunu

Büronun internet sitesinden yapılan açıklamada, 2020 nüfus sayımı sonrası anket ve demografik analizlere göre, ülke nüfusundan 18,8 milyon kişinin eksik sayıldığının düşünüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu sayımda beyaz ve Asya kökenli nüfusun fazla sayıldığına işaret edilirken siyahi, Latin ve yerli kesimin ise sayımda yeterince temsil edilmediği bildirildi.

2020’deki ABD Nüfusu

Büro direktörü Robert L. Santos, sayımda yaşanan eksikliklerin Kovid19 salgını nedeniyle 2020’de benzeri görülmemiş zorluklardan kaynaklandığına dikkati çekerek muazzam engellere rağmen elde ettikleri tutarlı sonuçlardan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Nisan 2020’de yapılan sayım, Kovid19 salgınından dolayı yaklaşık iki ay uzatılmış ve daha sonra derlenen verilerde 2010’a kıyasla ABD nüfusunun yüzde 5 artarak 323,2 milyona ulaştığı açıklanmıştı.

ABD, her 10 yılda bir genel nüfus sayımını gerçekleştiriyor. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler