'NSU 2.0'

NSU 2.0 Tehdit Mektupları İçin Yeni Bir İddianame Hazırlandı

Almanya’nın Frankfurt kentinde emniyet teşkilatında görevli 5 polis ve polislerden birinin eşi olmak üzere 6 kişi hakkında bir sohbet grubunda suç unsuru teşkil eden paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle iddianame hazırlandı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Frankfurt Başsavcılığı tarafından “NSU 2.0” imzalı tehdit mektuplarından hareketle hazırlanan yeni bir iddianamede, yaşları 31 ila 37 arasında değişen 4’ü erkek 2’si kadın toplam 6 sanık hakkında suçlamalar yöneltiliyor.

Sanıklara Yöneltilen Suçlar

Suçlar arasında Federal Almanya Cumhuriyeti Anayasası tarafından yasaklanmış örgütlerin işaretlerini paylaşma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, şiddet içerikli paylaşımları yayma, dinî inançlara hakaret etme ve müstehcenlik bulunuyor.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, görevlerinden geçici olarak uzaklaştırılan polis memurlarının, dört yıl içerisinde internet üzerinden oluşturulan farklı gruplarda birbirlerine gamalı haç ve Hitler’in fotoğrafı ile yabancı düşmanlığı içeren mesajlar gönderdikleri kaydedildi.

Adres Bilgilerinin Sızması Nedeniyle Soruşturma Açıldı

Soruşturma, Avukat Seda Başay Yıldız’a ilk kez Ağustos 2018’de faksla “NSU 2.0” imzasıyla ırkçı ve tehdit içerikli bir yazı gönderilmesiyle başlamıştı. Başay Yıldız, Almanya’da 2000-2007 arasında 8’i Türk toplam 10 kişiyi katleden NSU terör örgütünün Münih’te görülen davasında, 2000’de öldürülen Enver Şimşek’in ailesinin avukatlığını yapmasının ardından aşırı sağcı grupların hedefi hâline gelmişti.

Yapılan inceleme kapsamında avukatın nüfus bilgilerine Frankfurt polis karakolundaki bir bilgisayardan bakıldığı tespit edilmişti. Avukatın kimlik bilgilerine bakıldığı sırada bilgisayara erişimi bulunan polis memurlarının, internet üzerinden oluşturdukları sohbet gruplarının varlığı ortaya çıkmıştı.

Avukat Başay Yıldız’a “NSU 2.0” imzasıyla tehdit mektubu gönderdiği öne sürülen bir kişi Mayıs 2021’de Berlin’de tutuklanmıştı. Zanlının, Yıldız’ın adres bilgilerine nasıl ulaştığının tespit edilemediği açıklanmıştı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler