'ABD'

Müslüman Cinayetlerinin Baş Şüphelisinin Kimliği Açıklandı

ABD'nin New Mexico eyaletinin yerel ve federal yöneticileri, Albuquerque şehrinde son 9 ayda 4 Müslüman'ın pusuya düşürülerek öldürülmesiyle ilgili 51 yaşında bir erkek şüphelinin yakalandığını ve kimliğinin tespit edildiğini açıkladı.

Görsel: Shutterstock.com

Albuquerque Polis Departmanı’ndan yapılan basın açıklamasında 26 Haziran’da Aftab Hussein ve 1 Ağustos’ta Muhammed Afzaal Hussain’in öldürülmesiyle ilgili 51 yaşındaki Muhammed Syed isimli kişinin tutuklandığı, daha önce aynı bölgede öldürülen Naeem Hussain ve Mohammad Zaher Ahmadi’nin katilinin de aynı kişi olabileceği ifade edildi.

Albuquerque Polis Departmanı Şefi Harold Medina, Twitter hesabından 9 Ağustos Salı akşamı yaptığı açıklamada, “Albuquerque’de yakın zamanda bir Müslüman erkeğin öldürülmesine karıştığına inanılan aracın izini sürdük. Sürücü gözaltına alındı ve cinayetlerin baş şüphelisi o” dedi.

Zanlının evinde yapılan aramada Aftab Hussein ve Muhammed Afzal Hussain’in öldürüldüğü olay yerinde bulunan mermi kovanlarıyla uyumlu ve bu cinayetlerde kullanıldığına inanılan silah da dahil olmak üzere birden fazla ateşli silah bulundu. 

Polisler Devriye Gezmeye Devam Edecek

Polis Şefi Harold Medina basın açıklamasında, katil zanlısının yakalanmasında iş birliği yapan Müslüman topluma teşekkür ederken, olay tamamen aydınlanıncaya kadar kendilerini güvende hissetmeleri için devriye ekiplerinin Müslümanların yoğun olduğu bölgelerde daha görünür olacağını söyledi.

New Mexico Valisi Michelle Lujan Grisham da daha aydınlatılması gereken çok şey olduğunu vurgulayarak, “Tüm eyalet kaynakları, her bir topluluğun, özellikle de Müslüman cemaatinin her bir üyesi, eyaletin neresinde olurlarsa olsun, güvenlikleri konusunda emin olana kadar seferber edilecektir.” diye konuştu

Basın açıklamasında hazır bulunan Belediye Başkanı Tim Keller, kolluk kuvvetlerinin toplumla kurduğu yakın ilişkilerin, suçluların yakalanmasında oynadığı pozitif role dikkati çekerek, şüphelinin yakalanmasında Müslüman toplumun üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ifade etti.

Cinayetlerin Gerekçesi Nefret Suçu mu?

Polis, katil zanlısının ve maktullerin birbirlerini tanıdığını, öldürme motivasyonunun ise ne olduğu konusunda henüz net bir bilgiye ulaşılamadığı bilgisini paylaştı.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) salı günü yaptığı açıklamada emniyet güçlerine teşekkür ederek, “şiddetin sona erdiği haberlerinin New Mexico Müslüman toplumuna bir miktar rahatlama ve güvenlik sağlayacağını” umduklarını yazdı.

Açıklamada, “Bu cinayetler hakkında daha fazla şey öğrenmeyi beklememize rağmen, katil zanlısının Şii topluluğunun belirli üyelerini hedef almış olabileceğine dair gelen erken bulgular bizi rahatsız ediyor” denildi. CAIR iddiaların doğruysa kabul edilemez olduğunu belirterek, bu durumda şüpheliye karşı nefret suçu kapsamında soruşturma yürütülmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Öte yandan, Albuquerque bölge başsavcısı, FBI temsilcisi ve bazı yerel yöneticiler de olayla ilgili bundan sonra sürecin nasıl işleyeceğine dair basın mensuplarının sorularını cevapladı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler