'Hollanda'

Amsterdam Belediyesi Camilerden LGBT Bildirisini İmzalamalarını İstiyor

Amsterdam Belediyesi tarafından şehirdeki camilere ve diğer dini cemaatlere gönderilen mektupta, yönetimlerden LGBT bireylerin güvenliği ve bu kişilere yönelik saldırıların kınanması için hazırlanan bildiriye imza atmaları istendi.

Amsterdam Ayasofya Camii

Amsterdam Belediyesinden şehirdeki tüm camilere hitaben gönderilen mektupta, LGBT bireylere destek açıklamalarının yer aldığı bildiriye imza atmaları için cami yöneticileri, bugün saat 18.00’de Belediye Başkanı Femke Halsema’yla yapılacak toplantıya davet edildi.

Amsterdam Denk Partisi Belediye Meclis Üyesi Sheher Khan, Twitter’dan mektubu paylaşarak, Başkan Halsema’ya “Neden Müslümanlar LGBT şiddetinden sorumlu tutuluyor?” sorusunu yöneltti.

 

Mektubun cami yöneticilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Khan, durumun belediye meclisinde görüşülmesini isteyeceklerini kaydetti.

Paylaşımında Halsema’nın camilere imzalattırmak istediği bildiri taslağına da yer veren Khan, “LGBT bireylere saldıranların bazılarının bunu inanışları gereği yaptığını belirtmeleri üzerine Amsterdam’daki dini kuruluşların temsilcileri olarak bu tür ayrımcı ve şiddet hareketlerine karşı çıktığımızı bildiririz.” ifadesinin yer almasına tepki gösterdi.

Kısa Sürede Toplantı Talebi

Denk Partisinin Amsterdam Belediye Meclisindeki diğer üyesi Süleyman Koyuncu, cami yöneticilerinin mektuba tepki gösterdiğini belirtti.

Davetin toplantı tarihinden kısa süre önce geldiğini ve tüm cami yönetimlerinin katılması istenen toplantının sadece bir saatlik zaman dilimine sıkıştırılarak aceleye getirildiğini kaydetti.

Koyuncu, daha önceki toplantılarda cami yönetimlerinin Halsema’ya sadece bir gruba değil tüm azınlık gruplarına yönelik ayrımcılık ve şiddetin kınanması gerektiğini ilettiklerine dikkati çekti.

“Kapsayıcı Bir Toplumun Gücü Baltalanıyor”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kuzey Hollanda Teşkilatının konuyla ilgili yaptığı açıklamada bildirinin dayatmacı ve tek taraflı olduğunu savunurken bildiriyi imzalamayacaklarını duyurdu. Açıklamada daha önce belediyeyle yapılan görüşmelerde ayrımcılıktan etkilenen tüm tarafların hemfikir olduğu kapsamlı bir taslağın hazırlanmasını savundukları belirtildi.

Her zaman savunmasız grupların şiddet ve ayrımcılığa uğramalarına karşı durdukları beyan edilen açıklamada „Birlikte hareket etmek ve çözümün bir parçası olmak istediğimizi defalarca belirttik. Ancak bu, saygılı ve adil bir şekilde yapılmalıdır. Müslümanların sorunun nedeni olarak gösteren ve Müslümanlar hakkında olumsuz bir imaj çizen şekilde değil. Bu kapsayıcı bir toplumun gücünü baltalıyor.” ifadelerine yer verildi. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler