'Almanya'

“Siyasal İslamcılık Uzmanlar Komisyonu” Feshedildi

Alman Federal Meclisi, 2021'de Federal İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Siyasal İslamcılık Uzmanlar Komisyonu”nun faaliyetlerine son verdi.

© Juergen Nowak / Shutterstock.com

Federal İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren “Siyasal İslamcılık Uzmanlar Komisyonu” feshedildi. İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in (SPD) komisyonun görevine son verileceğine dair eylül ayında yaptığı duyuruya çeşitli çevrelerden farklı tepkiler gelmişti.

“Siyasal İslamcılık” konusunda uzman komisyon, dönemin Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in (CSU) girişimiyle ilk kez Haziran 2021’de İçişleri Bakanlığı’nda bir araya geldi. Komisyonun görevi özellikle şiddet içermeyen “siyasal İslamcılık”ın çeşitli yönlerini analiz etmek ve bakanlığa tavsiyelerde bulunmak olarak tanımlanıyordu. Uzmanlar komisyonu başlangıçta bir yıllık bir görev için kurulmuş, ancak müzakereler esnasında komisyondan istenen sonuçların elde edilebilmesi için kalıcı olarak faaliyet göstermesi gerektiğine karar verilmişti.

Komisyonun Devam Etmesi Talebi Reddedildi

Hükûmet geçtiğimiz perşembe günü Birlik Partileri (CDU & CSU) ve AfD’den komisyonun görevine devam etmesi yönünde gelen talepleri de reddetti. Alman Federal Meclisi tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığının komisyonu devam ettirmeme kararı aldığı belirtildi. Birlik Partileri parlamento grubu, İslamcılığa karşı mücadele alanındaki zorlukların hâlâ yüksek olması nedeniyle bu kararı anlayamadıklarını ifade ederek kararı eleştirdi.

Uzmanlar komisyonunda Prof. Dr. Naika Foroutan, Gülden Hennemann, Prof. Dr. Mouhanad Khorchide, Dr. Michael Kiefer, Prof.Dr. Ruud Koopmans, Prof.Dr. Stefan Korioth, Prof.Dr. Gudrun Kraemer, Prof.Dr. Susanne Schroeter, Prof.Dr. Kyrill-Alexander Schwarz ve Federal Kriminal Polis Dairesi (BKA) ve Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) araştırma merkezlerinden birer temsilci bulunuyordu.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler