"Avusturya"

Avusturya’da Burka Yasağı’nın Trajikomik Etkileri

1 Ekim’de yürürlüğe giren, ve kamuoyunda "Burka Yasağı" olarak bilinen kıyafet düzenlemesinin ilk yankıları gelmeye başladı.

10 Ekim 2017 admin

AVUSTURYA |  Ekim ayının başında yürürlüğe giren Burka Yasağı, gündemde yerini korumaya devam ediyor. Viyana’nın ünlü alışveriş caddesi Mariahilfer’de at maskesi takarak sokak müziği yapan üç Romanya vatandaşı, yeni kıyafet düzenlemesi çerçevesinde uyarıldı. Viyana polisi tarafından yüzlerini açmaları istenen müzisyenlere, gösterilerine maskesiz devam etmeleri gerektiği söylendi.

Yasağın mağdurları yalnızca sokak müzisyenleri değil. Geçen hafta, Viyana’da yeni açılan bir mağazanın önünde maskotluk yapan bir kişiye polis uyarıda bulundu. Üzerindeki maskot ekipmanlarını çıkarması istenen kişi “Sadece işimi yapıyorum” diyerek tepki gösterdi. Polis, tutuklanacağını söyledikten sonra üzerindekileri çıkarmak zorunda kalan adam hakkında polise mukavemetten işlem başlatıldı. Maskotun bağlı bulunduğu reklam ajansının müdürü Eugen Prosquill, yeni kıyafet düzenlemesinin maskotlar için de geçerli olduğundan haberdar olmadığını belirtirken polisler “Köpek balığı kostümünü giyen adam maskeyi çıkarmak istemediği için hakkında işlem başlatıldı.” şeklinde konuştu.

 

Kamusal alanlarda yüzün tanınmasını engelleyecek şekilde kask, maske ve örtü kullanımı yasaklayan kanun ülkede tartışmalara sebep olmuştu.

Avusturya vatandaşlarının yanı sıra turistler ve uluslararası bürokratlar için de geçerli olacak kıyafet düzenlemesi ile yasağa uymayanlar hakkında 150 euro tutarında cezai işlem uygulanacak.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler