"Birleşik Krallık"

Londra’da Karşı Çıkılan Caminin Cemaatinden Örnek Davranış

Londra’nın Yahudi çoğunluğa sahip kuzey bölgesinde yapılması planlanan caminin cemaati, kendilerini protesto eden gruba ziyarette bulundu.

BİRLEŞİK KRALLIK | Golders Green’de bir hipodromun İslami Aydınlanma Merkezi tarafından satın alınıp içinde caminin de bulunduğu bir kültür merkezine çevrilme projesi Yahudi cemaatinden tepkiler geliyordu. Projenin durdurulması talebiyle 5 binin üzerinde imza toplanmış, planlanan merkezin bölgede trafiği alt üst edeceği iddia edilmişti. Ancak karşı çıkışın ardında bölgenin Yahudi kimliğini korumak olduğunu biliniyor.

Yahudilerin Sosyal Yardım Günü

Tartışmaların sürdüğü dönemde “İslami Aydınlanma Merkezi” üyesi bir grup Müslüman, Londra Yahudi Cemaatinin “Mitsva (dua) günü” etkinliğinde sinagoga gelerek kan bağışında bulundu.  Mitsva günü, sosyal yardımların öne çıktığı, gönüllülüğe dayalı hayır işlerinin teşvik edildiği bir gün olarak tanıtılıyor.

Etkinlik sonrası konuşan Müslüman Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Mogra, kan bağışı kampanyasına Müslüman cemaatinin katılmasının oldukça önemli olduğunu kaydetti ve ekledi: “Yahudi kardeşlerimizle tanışmamız için mükemmel bir fırsat oldu.” Mitsva günü etkinliklerinin organizatörlerinden Laura Marks ise, bu tür günlerin insanlar arasındaki güvensizliği yıkmak ve yeni köprüler inşa etmek adına bir fırsat olduğunu vurguladı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler