"GÜNDEM"

2018’de Avrupa: Belçika’da Zirveler Yılı

NATO, AB Komisyonu, Konseyi ve Parlamentosu’na ev sahipliği yapan Belçika’nın 2018 gündemine NATO’nun Brüksel Zirvesi damga vuracak.

27 Aralık 2017 admin

NATO Zirvesine Doğru

NATO’nun iki yılda bir düzenlediği ve tüm müttefiklerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren zirve, Temmuz 2018’de Brüksel’deki yeni NATO karargahında düzenlenecek. Zirvede NATO’nun Açık Kapı Politikası, komuta yapısı, AB-NATO işbirliği ve terörle mücadele konularının ele alınması bekleniyor. NATO bünyesinde her yıl rutin olarak düzenlenen Savunma Bakanları ve Dışişleri Bakanları toplantıları gerçekleşecek.

 

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi

Öte yandan, AB üyelerinin liderlerini bir araya getiren AB Liderler Zirvesi, mart, haziran, ekim ve aralık ayları olmak üzere 4 kez düzenlenecek.

 

Brexit Müzakareleri Sürüyor

İngiltere’nin AB’den ayrılmasına ilişkin Brexit müzakerelerinde ikili ilişkilerin geleceğini tesis edecek olan ikinci aşamaya yönelik müzakereler, yıl boyu Brüksel’de devam edecek. Tarafların Ekim 2018’e kadar, İngiltere’nin Mart 2019’da birlikten ayrılmasını sağlayacak anlaşmaya varması gerekiyor.

Belçika genelinde ise 14 Ekim’de yapılacak yerel seçimler, bir sonraki yıl gerçekleştirilecek genel seçimlerin yönünü belirleyecek. Yerel seçimlerde birçok Türkiye kökenlinin de aday olması bekleniyor. ​(AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler