"Türkiye"

Türkiye | Yurt Dışı Diploma Denklik İşlemlerinde İnternet Kolaylığı

Yeni düzenlemeyle, yüksek öğrenimini yurt dışında tamamlayan kişiler Türkiye’deki denklik işlemlerini internet üzerinden takip edebilecek.

12 Şubat 2018 admin

Yurt dışında aldıkları diplomalar için Türkiye’de denklik başvurusunda bulunanlar artık işlemlerini e-devlet sistemi üzerinden yürütebiliyor.

 

Yüksek Öğretim Kurumu, 5 Şubat tarihli basın bilgi notunda, başvuru sahiplerinin işlemlerini kolaylaştırmak adına çeşitli yeniliklerin gündeme geldiğini açıkladı. “Denklik Başvurusu Sorgulama” sistemi ile başvuru sahiplerinin e-devlet üzerinden diploma denklik işlemlerinin takip edebileceklerini açıklayan kurum, bu şekilde maliyetlerin düşürülerek işlem süresinin kısaltılacağını belirtti.

 

Belgeler Vatandaşta Kalacak

Yeni düzenlemeyle ayrıca, randevu sırasında evrak kontrolünün ardından tüm belgelerin başvuru sahibinde kalacağı bildirildi. Açıklamaya göre, 16 Şubat 2018 tarihinden sonra elden başvurular kabul edilmeyecek.

 

“Tersine Beyin Göçünü Hızlandıracak Bir Adım”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yeni düzenlemeyi “yerinde bir adım” olarak değerlendirerek, “tersine beyin göçünü hızlandırma” hususunda önemli olduğunu kaydetti.

Yurt dışındaki insan kaynağının Türkiye lehine değerlendirilmesi ve beyin göçünün teşvik edilmesi açısından denklik gibi bürokratik işlemlerin hızlandırılması ve kolaylaştırılmasının önemli olduğunu belirten Yeneroğlu, “Bu doğrultuda çok mühim bir çalışmayı hayata geçiren YÖK yetkililerini tebrik ediyor, başvuru sahipleri tarafından denklik süreciyle ilgili dile getirilen diğer sıkıntılarla ilgili de ihtiyaç duyulan adımların atılacağını ümit ediyorum” ifadesini kullandı.

 

15 İş Günü İçinde Randevu Alınabilecek

Düzenlemeyle, başvuru sahiplerinin yönetmelikte yer alan belgeleri eksiksiz olarak hazırlayarak e-devlet sistemine yüklemesi gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştiren başvuru sahiplerine 15 iş günü içerisinde evrakların asıllarını YÖK’e getirerek yetkililerce kontrole edilerek denklik sürecini başlatılması için randevu verileceği açıklandı. (meb)

 

*T.C. vatandaşları ve T.C. vatandaşlık numarası bulunan yabancı uyruklu başvuru sahipleri buradan, T.C. vatandaşlık numarası bulunmayan başvuru sahipleri ise buradan ön başvuruda bulunabilir.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler