"İtalya"

İtalya | Aşırı Sağcı Lider: “İslam Bizim Değerlerimizle Örtüşmüyor”

İslam ve Müslümanlar hakkında hakaret içerikli söylemleriyle bilinen Kuzey Ligi'nden aşırı sağcı lider Matteo Salvini, ülkedeki tüm İslami merkezlerin kapatılması gerektiğini söyledi.

15 Şubat 2018 admin

4 Mart’ta genel seçimlerin gerçekleşeceği İtalya’da liderlerin gündemi göçmenler ve İslam üzerinde yoğunlaşıyor. Zengin kuzey bölgelerinin ayrılığını savunan aşırı sağcı Kuzey Ligi’nin lideri Matteo Salvini’nin 8 Şubat’ta yaptığı konuşma, ülke gündemine oturdu.

 

Bir İslam merkezi inşaatının sürdüğü Perugia’nın Umbrian kasabasında partisi tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan aşırı sağcı lider, İtalya’da İslamlaşma tehlikesinin bulunduğunu iddia etti. Kasabada kurulması planlanan merkeze tepki gösteren Salvini, İslam dininin İtalya’nın geleceği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

 

Daha önce de Müslüman karşıtı söylemleriyle gündeme gelen politikacı bu kez, sorunun din değil İslamın ön gördüğü hukuk sistemi olduğunu anlattı. “Ku’ran’da ve Peygamberin sözlerinde kadınlar erkeklerden daha az değerli görünüyor. Bu kaynaklara İtalya yasalarından daha çok değer atfediyorlar.” ifadelerini kullanan Salvini, İtalya’da böyle bir anlayışın oturmasını engellemeleri gerektiğini aktardı.

Irkçı lider, daha önce de ülkedeki tüm İslam merkezlerinin kapatılması gerektiğini açıklamıştı.

 

Salvini’nin tehdit olarak gördüğü gruplar arasında göçmenler de var. 15 Ocak’ta yaptığı bir basın açıklamasında ülkesinin “İslam tehdidi” altında olduğunu savunan lider, göçmen akınının durdurulamaması hâlinde İtalya’nın risk altında olacağını savunmuştu. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler