"Danimarka"

Danimarka | Yüzü Örten İslami Kıyafetlere Yasak Geliyor

Yüzü kapayan İslami kıyafetlere yönelik "kamusal alan yasağı" öngören yasa taslağı koalisyon ortağı üç partinin de desteğini aldı. Uyarılara rağmen yasağı ihlal edenlere para cezası uygulanacak.

15 Şubat 2018 admin

“Yüzü tamamen kapatan İslami kıyafetler Danimarka toplumunun değerleriyle uyuşmuyor.” Danimarka Adalet Bakanı’nın bu sözleri, kamusal alanlarda nikap ve burkanın yasaklayacak yeni bir yasal düzenlemenin habercisi oldu.

Avusturya’dan sonrakamusal alanda yüzü kapatacak şekilde giyinmeyi yasaklayacak ikinci Avrupa Birliği ülkesi olacak olan Danimarka’da, uyarılara rağmen yasağı ihlal edenlere 1000 kron (134 euro) ceza kesilecek.

 

Adalet Bakanı Soren Pape Poulsen düzenlemeyi “insanların yüz yüze karşılıklı saygı ve güvenle iletişim kurabilmesi için” gündeme getirdiklerini savunuyor.

Taslağı destekleyenler arasında, koalisyona Meclis dışından desten veren aşırı sağ Halk Partisi de var.

Koalisyon ortakları Liberal Venstre ve Muhafazakar Parti-Liberal Parti İttifakı da geçtiğimiz Ekim ayında böyle bir yasağa destek olabileceklerini açıklamıştı. Bu durumda, yasa taslağının Meclis’ten geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Söz konusu yasağın ülkede 200’e yakın kişiyi etkileyeceği tahmin ediliyor. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler